CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finlandiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler

CHP'li Ünal Çeviköz, ve HDP'li Hişyar Özsoy, Finlandiya basınına akıllara zarar açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi şikayet eden iki isim Finlandiya'ya kayıtsız şartsız NATO desteği vererek Türkiye'ye boyun eğmeme çağrısında bulundu.

CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finlandiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler
CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finlandiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler
GİRİŞ 26.05.2022 07:12 GÜNCELLEME 26.05.2022 23:21
Bu Habere 603 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ve HDP Diyarbakır vekili Hişyar Özsoy, Finlandiya medyasından HS'ye röportaj verdi.

Türkiye'nin terör örgütü PKK/'YPG'ye verdikleri destekten ötürü NATO üyeliklerine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya'ya destek veren iki vekil, ülkelerini şikayet etti. CHP ve HDP'li vekillerin röportaj verdiği Finlandiya medyasından 'Helsingin Sanomat' (HS) isimli haber sitesinin sözde Kürdistan haritası paylaşması dikkat çekti.

AK Parti'den CHP'nin NATO açıklamasına tepki: YakışıksızAK Parti'den CHP'nin NATO açıklamasına tepki: Yakışıksız

HARİTA SKANDALI

CHP ve HDP'li vekillerin skandal ifadeler içeren röportajı eleştirileri beraberinde getirdi. Öte yandan röportajdaki harita ayrıntısı da gözlerden kaçmadı.

Helsingin Sanomat isimli haber sitesi, vekillerin demeçlerinin yer aldığı satırların arasına sözde Kürdistan haritası yerleştirdi.

Sözde haritaya 'Kürdistan bir kaç devletin topraklarına yayılıyor' başlığı atıldı.

Türkiye aleyhine verilen röportaj ve Finlandiya medyasının kullandığı sözde harita sonrası tepkiler çığ gibi büyüyerek arttı.

 Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya'nı terör örgütü PKK/YPG'ye desteği nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıkmasını 'taktiksel bir hata' olarak tanımlayan Çeviköz, "CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, aynı haberde HDP'li Hişyar Özsoy'un görüşlerine de yer verildi. Özsoy, "Finlandiya ve İsveç hükümetlerinin bu aşırı taleplere boyun eğmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur." açıklamasında bulundu.

"PKK SORUNUNUN GÜNDEME GETİRİLMESİ HATA"

Çeviköz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliği yolunda PKK/YPG sorununu gündeme getirmesinin taktiksel bir hata olduğunu belirtirken, "NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler almasına şaşmamalı" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz

Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!

PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!

Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?

"CHP FİNLANDİYA'YI DESTEKLEMEYE HAZIR"

CHP'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Çeviköz, "Atatürk de Finlandiya'yı severdi." diye konuştu.

İktidarın İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini unutmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Çeviköz, "Finlandiya NATO'ya girecek ve Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olacak" açıklamasında bulundu.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA BOYUN EĞERSE HAYAL KIRIKLIĞI OLUR"

HDP'li Özsoy ise Finlandiya'nın insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne önem veren, tarafsız bir ülke olduğunu belirterek, "Finli ve İsveçli politikacıların ve hükümetlerin nasıl bu kadar savunmacı bir duruş sergilediklerine gerçekten şaşırdık. Finlandiya'nın neden Türk liderliğini memnun etmek ve taviz vermek için yola çıktığını anlamak bizim için zor. Gülünç görünüyor" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy

Özsoy, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Finlandiya ve İsveç hükümetlerinin bu aşırı taleplere boyun eğmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 603
  • zafer42 1 yıl önce Şikayet Et
    surat zaten Türk deyilim,Hain,im diyor
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birer Vatan haine chp ve hdp Vatan hainleri bunlar terorist haine Vatan haine cevikoz ulkeni nasil satarsin hain
    Cevapla
  • Önder KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde bunların kazandığını düşünün. Vay Türkiye'nin haline. Bu konuşmaları her gün televizyonlarda göstersinler ki hâlâ gaflet uykusunda olanlar uyansın.
    Cevapla
  • Çağlayan Su 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir zihniyet...Bunlara maaş vermeyip,dokunulmazlıklarını kaldırın ve il il gezdirin...Yüzüne tükürsünler.
    Cevapla
  • Riza 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve aonında vurulması gereken bunlara garibin vergisiyle her ay milyarlarca tl maaş verilmekte...yaziklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak