Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!

KOM ekiplerince suç örgütlerine yönelik sahil şeridindeki illerde 'Müsilaj' operasyonu başlatıldı. 16 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon; 13 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temin eden 17 suç grubuna yönelik gerçekleşiyor.

GİRİŞ 26.05.2022 09:43 GÜNCELLEME 26.05.2022 10:49
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı "Müsilaj" operasyonu başlatıldı.

230 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

"Müsilaj" operasyonu kapsamında şu ana kadar 230 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda silah, malzeme  ele geçirildi.

 Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!

Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!

CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler..CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler...

Mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtırmayan KOM ekipleri Turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlarını artırdı. Turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştırdıkları, devlet büyüklerinin adını kullanmak suretiyle şahısları dolandırdıkları, karşı çıkanları tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları, sahte çağrı merkezleri aracılığıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütleri tespit edildi.

PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!

Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?

SAHİL ŞERİTLERİ MÜSİLAJDAN TEMİZİLENDİ

Bu tespitlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM ekipleri harekete geçti. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 İlde sabah saatlerinde eş zamanlı 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile bağlantılı suç örgütlerinin de aralarında bulunduğu yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsamında aranan şahıslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubu hakkında toplam 315 şüpheli şahsa yönelik MÜSİLAJ kod adlı Operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik gözaltına alma işlemleri devam ediyor.

GEÇEN YIL SAHİL RÜZGARI 1,2 VE TIRPAN OPERASYONU YAPILMIŞTI

KOM ekiplerince geçen yıl turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerinde ve turistik diğer şehirleri kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, yine geçen yıl 9 ilde Sahil Rüzgarı- 2 ve 30 ilde TIRPAN kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Yhyq 1 yıl önce Şikayet Et
    3 gün sonra dışarıdalar
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Organize suç en yoğun chp'li belediye bölgelerinde. Tesadüf mü? Tabii ki hayır!
    Cevapla
  • afarozima 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahil şeridinin bu çakallrdan temizlenmesi lazım. Halkın olan halka geri verilmeli.
    Cevapla
  • hakan keskin 1 yıl önce Şikayet Et
    ya sabır ya sabır dedik ama artık sabır sınırına geldiler bu çakalları bizzat Türk'lerin Efelerin oğuzların temizlemesi şart oldu..
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 1 yıl önce Şikayet Et
    sogulanması,bunlara imkan,fırsat,yeşermelerine imkan tanıyanların bulunması,ortaya çıkarılması bunların yok edilmesi gerekendir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!