PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!

Son dakika haberi... Milli Güvenlik Kurulu çok kritik gündem maddeleriyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantının ana gündeminde Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan harekat.

GİRİŞ 26.05.2022 06:19 GÜNCELLEME 26.05.2022 09:49
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 2 aylık bir aranın ardından yine yoğun gündemle toplanacak.

SINIR ÖTESİ OPERASYON OLACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kritik toplantının öne çıkan gündemi terörle mücadele.

Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgelerin genişletilmesi üzerinde durulacak. Bölgedeki terör varlığına yönelik yeni bir sınır ötesi operasyon için kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!

CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler..CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler..

Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

Başkan Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, konunun MGK toplantısında tüm boyutlarıyla ele alınacağını dile getirmişti.

YURT İÇİ VE SINIR ÖTESİNDEKİ TERÖR OPERASYONLARI MASADA

MGK toplantısında yurt içindeki Eren Abluka operasyonları ile Irak'ın kuzeyindeki Pençe operasyonlarında gelinen son durum da görüşülecek.

FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadelede atılacak adımlar değerlendirilecek.

Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!

 Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ADIMI

Toplantının bir diğer gündemi İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu olacak. Bu konuda hem Erdoğan hem de kurmaylarının yürüttüğü diplomatik temaslar konuşulacak. Türkiye'nin kırmızı çizgileri doğrultusunda izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

Rusya-Ukrayna savaşı ile Irak, Libya, Kafkasya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de masada olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Sana ADAM Dedik Gelecek Nesil Sana ATAM Diyecek.Baş Komutan RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
    Cevapla
  • zdxdcfghjnmk 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden R.T.E
    Cevapla
  • giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk dan çok Chp rahatsiz oluyor. Ne günlere kaldık
    Cevapla
  • İnce siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın gelebiliriz.Ayşe pazara çıksın bu sözler bize başarının yolunu açar Düşmana kayıp verme gücünü artırır .Artık duyuru yapıp hedefleri açıklamaya bir dur deyin ..
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu duyuruların iki faydası var. a) ABD gibi ülkelerin ani tepki vermemesi için önce gazını alıyor, b) Yuvalanan PKK lıların kaçması ve ilgili alanları boşaltması sağlanıyor. Böylece kayıplar ve direnç azalıyor..
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet ne olursa olsun askerimiz arkasındadı öyle gaza gelip kendi vatanına zarar vermez böyle zamanlarda iktidar muhalefet diye kavramlar olmaz millet devlet diye ayrım yapılmaz tek vücut olunur bizede bu yakışır herşey geçer birlik beraberlik geçmez inşallah
    Cevapla
  • Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri ile dostluk olmaz bu bir kanserdir kesilip atılması elzemdir . adamlar muhalefet değil hain sürüsü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu