Ukrayna'dan 'Türkiye' çıkışı: En başarılısı oldu, en yüksek noktaydı!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk teklifinde bulunan ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Türkiye en başarılısı oldu" dedi ve İstanbul'daki toplantının önemine dikkat çekti.

GİRİŞ 26.05.2022 06:33 GÜNCELLEME 26.05.2022 09:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) basın toplantısı düzenledi.

CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler..CHP ve HDP'li 2 isimden hain hamle: Finladiya basınına konuştular, akıllara zarar sözler..

 Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik gelişme!

DİPLOMASİDE EN YÜKSEK NOKTA: İSTANBUL GÖRÜŞMELERİ

Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk sürecine ilişkin sorulan soru üzerine Kuleba, "Türkiye farklı gerekçelerle arabuluculuk teklifinde bulunan ülkelerden biriydi. Türkiye en başarılısı oldu. Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'daki toplantısı da esasen müzakere sürecindeki en yüksek noktaydı." dedi.

Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!Son dakika: Çok sayıda ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu!

PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!PKK'yı tutuşturan toplantı: Erdoğan liderliğinde kritik kararlar alınması bekleniyor!

Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?Merakla bekleniyordu: Faiz kararı açıklanıyor! Ekonomistlerin faiz beklentisi ne?

"MÜZAKERE GRUBUNUN EN SON NE ZAMAN TOPLANDIĞINI HATIRLAMIYORUM"

Kuleba, İstanbul'daki toplantının ardından müzakere sürecinin çöktüğünü belirterek, iki ülke arasında müzakereleri yapan çalışma grubunun en son ne zaman toplandığını bile hatırlamadığını söyledi.

Rusya'nın sürekli olarak "Ukrayna'nın diplomasiye ihtiyacı yok, Ukrayna bizimle konuşmak istemiyor" şeklinde açıklamalar yaptığını belirten Kuleba, "Fakat bu bir örtbas etme operasyonu." ifadesini kullandı.

Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün Ukrayna'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırıcı karar imzalamasına da tepki göstererek, "İyi niyetli bir müzakere istiyorsanız böyle şeyler yapmazsınız. Bu kadar basit." ifadesini kullandı.

"HAYALİMİZ ALMAN LEOPARD TANKLARI"

Alman bir gazetecinin sorusu üzerine ise Kuleba, savaşı kazanmak için ağır silahlara ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Almanya'nın elindeki Marder tipi tank ve Leopard tankların Ukrayna'ya tedarik edilebileceği mesajını veren Kuleba, "Tabii ki hayalimiz Alman Leopard tankları." dedi. Kuleba, şu an için böyle bir ihtimalin uzak olduğunu söyledi.

Kuleba, her savaşın diplomasi yoluyla sona erdirildiğini, bununla beraber Rusya'nın tankıyla, topuyla ve uçaklarıyla Ukrayna'ya saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Baston 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ABD, Rusya,Çin günümüzün büyük oyuncuları.Hem birbirlerine üstünlük ararken menfaatlerin ortak olduğu yerde beraber olabiliyorlar.Türkiyenin büyümesi 2 ülke içinde istenmeyen durumdur.İsrail diye bir devlet olmasaydı bugün Türkiye ABD nin en güçlü müttefiki olurdu.
    Cevapla
  • Mehmet akif 1 yıl önce Şikayet Et
    İtrail olmasa Amerika soykırım devleti şimdiye kadar kalmazdı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizm amacına ulaştı ve Ukrayna’yı ateşe attı. Rusya'nın dağılmasından sonra ROMANYA, BULGARISTAN, POLONYA gibi ülkeleri AB ile Rusya arasına tampon olarak aldı.. Ukrayna’yı da de UÇBEYİ GİBİ RUSYA ile dalaşacak şekilde ateşe attı.. Ahh Zelensky ahhh.. Emperyalizme yaranacağım diye Ukraynalıların telef olmasına sebep oldun.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu zelinskiyi Rusya ele geçirse bu savaş biter dünya için hayırlı olur gibi geliyor. Yoksa Ukrayna diye bir devlet kalmayacak zayıflayan Rusya ise bir müddet sonra güçlenmeye başlayacak artık kırılma noktasında . Rusya bu saatten sonra savastikca NATO ya da ABD ye karşıda güçlenmeye başlayacak çünkü savaş teknolojisindeki eksikleri görüyor silahlarını ölçüyor ve daha büyük bir savaş için bütün verileri kendi lehine düzeltiyor. Savaş bitiminde de ambargolar birer birer kalktığında öncesinde 1 e verdiğini almak isteyen 10 dan alır değecek ve hızla güçlenecek. Ve Karadeniz'de istediğini elde edecek.
    Cevapla
  • Şems 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky bende hiç sevmem olan Ukrayna halkına oldu digerinide sevmem ama batıya yaranacagim diye girdi boyunun olcusu alınmaya başladı orta halini koruyacakti Rusya digerlerine savaş açsın bak batıya sonra keşke öyle olur.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirim da 100 yil onceki zulumde ukraynin vicdani raat mi. Peki 8 yil suren savasta akka anlasmasinda nato sozlesmesinde hic mi hatasi yok. Ataturkün dünyaca daha cok bilinen çanakkale sozu var ben size savasmayi degil olmeyi emrediyorum. Baskumandan zelo da kiev den ciksin donbasta maripolde rus cephesine karsi soylesin aynisini. Türkler ve dogulular sozunun eri magrur olmaktan kaybederken batililar hinliginden cift dilliliginden her yolu mubah gormelerinden kazaniyor. Adi da felsefe ve mantik. Ama bu savasi tarih kitaplari bati dili ve akliyla yazacak ve ruslar kaybedecek.
    Cevapla
  • Hüseyink 1 yıl önce Şikayet Et
    Yusuff şimdi sen yorummu yaptın Empati yap aynı durumda sen olsan bu yorumu bu şekli ile yaparmıydın Unutma hattı müdafa yoktur sattı müdafa vardır o satıhki bütün vatandır vatanın her karış toprağı kurtulmayınca savas bitmez bu dediğini kurtuluş savaşı döneminde Atatürk için kullanıldığını düşün ne kadar acı değilmi yapma kardesim lütfen
    Cevapla
  • Haber77 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bize saldırsa, Savas bitsin diye devlet başkanını mı vereceksin..
    Cevapla
  • Sepet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan agziyla konusan bir ukraynali Bunlari iyi belliyelim ki icimizdeki avrupa ağizlilarin konuşmalarini çabuk fark edelim
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık silah almayın Rusya alacağını aldı savaş yakında biter.
    Cevapla
  • Hkhkhk 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri verecek aldıklarını gerekirse ukrayna halkı her karış toprağı için savasacak ölecek vatan ancak uğrunda ölen varsa topraklarını canı pahasına savununca vatan olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!