'Erdoğan Türkiye'yi süper güç yapıyor, Türk SİHA'larını düşürün'

Sık sık Türkiye aleyhine yaptığı konuşmalarla gündeme gelen aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi'nin lideri Kyriakos Velopoulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi süper güç yaptığını söyledi.

GİRİŞ 03.06.2022 15:59 GÜNCELLEME 04.06.2022 10:24
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Türkiye'nin dış politikadaki adımları ve Ege ile Doğu Akdeniz'de gerçek bir bölgesel güç haline gelmesinden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta ifade ediyor.

Başta Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları olmak üzere Türkiye'nin gücü karşısında çaresiz kalan ve ABD ile AB'ye Türkiye'yi şikayet eden Yunanistan’da bu kez de Meclis'te itiraf gibi sözler sarf edildi.

Son olarak Yunan Meclisi'nde yapılan bir konuşma, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısından duyulan rahatsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Aşırı sağcı Yunan milletvekili ve Yunan Çözümü partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Türkiye'nin bir süper güç haline geldiğini söyledi.

"ERDOĞAN KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizleri fırsata çevirerek Türkiye'yi Avrupa'nın ticaret merkezi haline getirdiğini söyleyen Velopoulos, bundan hoşnut olmadıklarını belirterek Yunan hükümetine çağrıda bulundu.

Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirilmesi çağrısında bulunan milletvekili, Türkiye'nin Yunanistan'ın yanı başında büyüyen yeni bir "Süper Güç" olduğunu belirterek, "Biz buna dur demeliyiz" diye konuştu.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE EK VERGİLER KOYMALIYIZ"

Yunan vekil, "Öncül sektörü olan sanayiyi düşük maliyetli yaptı, tedarik zinciri açısından Çin'e kıyasla Avrupa'ya yakın olduğu için Avrupa'ya daha hızlı ihraç ederek ve daha ucuza satıyor. Ve başka önemli nokta Türkiye Avrupa'nın yanı başında olduğu için ürünler zamanında hatta kısa sürede ulaşıyor. Bu Türk ürünleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşıyor. Bu nedenle Erdoğan'ın başını sıkıntıya sokabilecek olan biz olmalıyız. Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirilmeli" ifadelerini kullandı.

"TÜRK SİHA'LARINI DÜŞÜRÜN"

Yunan vekil Velopoulos, Ege Denizi'nde uçan Türk SİHA'larının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Velopoulos, "Biz Türklere karşı üstünlük kurmak için ABD'ye tüm Yunanistan'da üs kurma izni verdik" sözlerini kullanırken, "Ama Türkler SİHA'larıyla o üslerin üzerinde uçtu" diye devam etti.

"ERDOĞAN KİMSEYİ DİNLEMEDEN GİRİT'İN DİBİNE KADAR GEMİ GÖNDERİYOR"

ABD'nin Türkiye'nin faaliyetlerine karşı hiç bir şey yapmamasından şikayet eden milletvekili, "Biz Amerika'ya Yunan sondaj gemilerinin sondaj yapması için yalvarıyoruz. Ama Erdoğan kimseyi dinlemeden Girit'in dibine kadar gemilerini gönderiyor" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 241
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi birini düşürecekler bir , on , yüz , binlerce Kamikaze SİHA , mâli ve askeri kabiliyetleri buna yeter mi ?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gücün kuvvetin varsa durdurursun. Ama durduramazsan o zaman hepinizi birer birer kucaklariz.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birgün yetti be deyip yapmadık yapmadık ama dalacaz size o zaman aman sahip biz yaptık siz yapmayın affedin kulunu köpeğiniz olalım diyeceksiniz. Topraklarınızda bizi görünce süper güç kelimesini tam manası ile hissedeceksin
    Cevapla
  • Selo 42 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru anladı da içerdeki açlık fobisi çeken hainler anlayamadı bir.
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    150 tane ihamızın hepsini mi düşüreceksiniz? Güldürmeyin bizi.Biz Türkler sululuğu hiç sevmeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!