YPG/PKK Tel Rıfat'ı mayınlamaya başladı

YPG/PKK'lı teröristler, son dönemde Tel Rıfat'ta mayınlama ve tuzaklama faaliyetlerine hız verdi.

YPG/PKK Tel Rıfat'ı mayınlamaya başladı
YPG/PKK Tel Rıfat'ı mayınlamaya başladı
GİRİŞ 03.06.2022 17:51 GÜNCELLEME 03.06.2022 17:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde işgalinde tuttuğu Tel Rıfat ilçesinin çevresindeki cephe hatlarına daha önce mayınlar döşeyen terör örgütü YPG/PKK, ilçe merkezindeki bazı giriş-çıkış noktalarını da mayınladı.

AA muhabirlerinin, Tel Rıfat içindeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, YPG/PKK'lı teröristler, son dönemde ilçe merkezindeki mayınlama ve tuzaklama faaliyetlerine hız verdi.

Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarını yavaşlatmayı planlayan YPG/PKK, bu amaçla Tel Rıfat'ta ilçe merkezine ulaşan bazı yolların giriş noktalarına anti-tank ve anti-personel mayınlar döşedi.

Teröristler, olası harekatta Tel Rıfat’ı boşaltmaları durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarının ilk gireceği bazı kurum binaları ile SMO saflarındaki Tel Rıfatlıların ilçedeki evlerine el yapımı bombalı tuzaklar yerleştiriyor.

Teröristler, Tel Rıfat ilçesinin Azez, Afrin ve Mare bölgeleriyle oluşturduğu cephe hatlarına da geçen yılın son aylarında mayınlar döşemişti.

Türkiye ve SMO'nun Afrin ve Fırat'ın doğusunda YPG/PKK işgalindeki bölgelere gerçekleştirdiği Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarında çok sayıda mayın tespit edilerek imha edilmişti.

Suriye Milli Ordusu’nda hazırlık sürüyor! Münbiç ve Tel Rıfat'a mühimmat yığdı!Suriye Milli Ordusu’nda hazırlık sürüyor! Münbiç ve Tel Rıfat'a mühimmat yığdı!

RIFAT'TAKİ DURUM

Türkiye sınırına yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat ilçesi, Rusya'nın hava desteğiyle Şubat 2016'da YPG/PKK'lı teröristlerin eline geçmişti.

YPG/PKK, buradan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

Sık sık Azez, Bab, Mare ve Afrin'i vuran teröristler, Tel Rıfat'ın Taane, Kasne, İmhuş, Harbil, Şeyh İsa, Minnağ, Ayn Dakne, Kefer Kaşır, Meranaz, Burc el Kas ve Miyase köylerinde konuşlu ağır silahları kullanıyor.

YPG/PKK, Tel Rıfat'ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, bu kişiler Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

Rusya ve ABD’nin Ekim 2019’da verdiği taahhütlere rağmen YPG/PKK’lı teröristler çekilmeleri gereken ilçeyi 6 yılı aşkın süredir işgal ediyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu pkk/pyd yi görüyor musunuz? Aldıkları desteğin sayesinde, girdikleri başkasına ait toprakları birde mayınlıyorlar. Ya Abd ve Rusya. Hani verdiğiniz sözler. Siz neye yararsınız insanlık için? BM deki oluşunuz hep felaket olmuş.
    Cevapla
  • Gizlilik anahtardır 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yorumcuların tek temennisi Ayşe pazara çıksın demenin savaş taktiklerinden en uygun olanıdır ,tellal çalarak degil fikri ağır basıyor ..’
    Cevapla
  • @Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem gireceksiniz Tel Rıfata niye Aylarca önce gireceginizi söylüyorsunuz?bu gibi işler ansızın olur tabiiki PKK oraları mayınlamaya başlar!
    Cevapla
  • şanlı urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne beklenirdiki, aylar öncesinden haber ver, sanki kız istemeye gidiliyor gibisine, herhalde güllerle karşılayacak değiller, Allah ordumuza zeval vermesin esirgesin korusun ayaklarına taş değmesin,, ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Aleni ben geliyorum dersen olacağı bu kardeşim bende bunu anlamıyorum hani ansızın geliyorduk ne bu şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması