Türkiye’nin sıralamasına Yunanlılar tepki gösterdi!

Taste Atlas, “Dünya’nın en lezzetli mutfakları listesini” hazırladı. Listenin ilk sırasında İtalyan mutfağı yer alırken, 2. sıraya Yunan mutfağı yerleşti. Türk mutfağının 17. sırada yer alması ise tepkilere sebep oldu.

Türkiye’nin sıralamasına Yunanlılar tepki gösterdi!
Türkiye’nin sıralamasına Yunanlılar tepki gösterdi!
GİRİŞ 07.06.2022 03:47 GÜNCELLEME 07.06.2022 03:48
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bulgaristan merkezli Gıda Atlası, Dünya’nın en lezzetli mutfakları listesini” hazırladı. Listenin ilk sırasında İtalyan mutfağı yer alırken, onu Yunan, İspanyol Romanya ve Fransız mutfakları takip etti. ABD mutfağı 13. olurken, Türk mutfağının 17. sırada yer alması tepki çekti.

Sosyal medya kullanıcıları, “Amerikan mutfağı mı?” dedi ve fast food fotoğrafları paylaşarak listeyi mizahi bir dille eleştirdi. Dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcıları, “Amerikan mutfağı ilk 20’ye girdiyse, liste geçersizdir” dedi.

Vedat Milör ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın en iyi 50 mutfağı listesinde 17. sırada olmamızla ilgili eylem planını yarın açıklayacağım.”

YUNANLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bir başka dikkat çeken olay ise, Reddit adlı sosyal medya ve forum sitesinde, Yunan kullanıcıların, Türk mutfağına sahip çıkması oldu.

Bir kullanıcı, “Türkiye 17. sırada mı? Bu listeyi kim hazırladı?” dedi. Sohbete dahil olan bir başka Yunan kullanıcı, şu şekilde cevap verdi: “Amerika, Türkiye’nin önünde mi? İmkanı yok.”

İşte Gıda Atlası’nın hazırladığı o liste ve gelen tepkiler:

-"Listeyi kesinlikle bir Avrupalı yapmış olmalı, çünkü Almanya listeye girebilmiş"

-"Amerika orada ne arıyor?"

-"ABD'yi ilk 20'ye koyduysanız, listeniz geçersizdir"

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Shddjgygcj 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu listeyi yapan kişi yada kurumun dünya mutfağından haberi yok galiba ne zamandan beri amerikanın hamburgeri , italyanın makarnası, yunanın çalıntı mutfağı bizim önümüze geçmiş acaba merak ediyorum uyduruk bir liste olmuş zaten batı kaynaklı bir çok liste uyduruk da neyse artık
    Cevapla
  • Sinan Savas Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimim de dahil 30 yılı aşkın olarak profesyonel turizmci olarak çalıştım. Bu listeyi dikkate almamak lazım. Yunan mutfağı dediğin bizim mutfağın ege yöresinin aynısı... Türk mutfağı bana göre dünyanın en iyi mutfağıdır. Hem lezzet, hem çeşitlilik ve popülerlik açısından 1 numaradır.
    Cevapla
  • Dagcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının zikri bellidir.Fikride o doğrultudadır.Avrupada Balkanları İtalyayı çık yemek kültürü bile yok.Dünyada en zengin yemek kültürü Türklere aittir debebi ise her coğrafyadan bir şeyler almış harmanlamış yepyeni yemek üretmiş
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci evi mutfağımız bile ilk üçe girer ne yapıyor bunlar
    Cevapla
  • Bisktr 1 yıl önce Şikayet Et
    Dotkorlara sor yemekleri vücut güçlü türkiyedir. Avrupa domuz hastası çin böcek yiyorsun fazla... yabancı Insanlar türk yemekleri video çekiyor youtube bir çok var.. 500 yıl türklerden öğrendi sonra yunan 2 sır diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço