Ruslardan dikkat çeken hamle! Türkiye'nin operasyonu öncesi geri çekildiler

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlatacağı yeni harekat öncesinde Rusya’dan dikkat çeken hamle geldi. Rus güçleri Tel Rifat'taki karargahtan ayrılarak Halep'e çekildi.

Ruslardan dikkat çeken hamle! Türkiye'nin operasyonu öncesi geri çekildiler
Ruslardan dikkat çeken hamle! Türkiye'nin operasyonu öncesi geri çekildiler
GİRİŞ 14.06.2022 15:31 GÜNCELLEME 14.06.2022 15:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yeni harekat öncesinde bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Terör örgütleri elebaşları ve Esed rejimi küstahça Türkiye’yi tehdit ederken Ukrayna ile savaşta olan Rusya, Suriye’deki birliklerini geriye çekmeye başladı.

RUS GÜÇLERİ HALEP’E ÇEKİLDİ

Suriye’deki güçlü birliklerini Ukrayna cephesine gönderen Rusya, bazı bölgelerden ise çekilme kararı aldı. Bunlardan birisi de PKK/YPG’nin işgali altındaki Tel Rıfat’taki karargah. Terör örgütünün işgali altındaki karargâhtan ayrılan Rus güçleri, Halep’e çekildi. Bu arada Al Kuds Arabia’da yer alan bir haberde “Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmelerde Tel Rifat ve Menbiçten PKK’nın çıkarılıp rejim unsurlarının konuşlanması karşılığında Türk devletinin harekâtı iptal etmesi konuşuldu” iddiasında bulundu.

PKK/YPG'nin operasyon korkusu: Bölgede yeni planlar devrede, her yeri tuzakladılar...PKK/YPG'nin operasyon korkusu: Bölgede yeni planlar devrede, her yeri tuzakladılar...

Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş kararSuriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar

ABD’DEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Öte yandan Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn ise “Türkiye, YPG/PKK karşı bir operasyon başlattığında ABD Kongresi ve Biden yönetiminin tepkisi büyük olacak. Washington’da kimse durumun daha da kötüye gitmesini istemiyor” diyerek operasyonu engellemeye çalışmıştı. Ankara’nın geri adım atmayacağını anlayan Rayburn “Ancak görünüşe göre Türkler tutumlarında kararlı” diye konuştu. Sıcak gelişmeler devam ederken bir ABD’li yetkili yabancı medya kuruluşlarına “Türkiye’nin muhtemel operasyonu olabilecek bölgelerinden askerimizi çektik” bilgisini verdi.

DEAŞ SALDIRDI

Öte yandan PKK’lı teröristlerin çekildiği bazı yerlere rejim askerleri gelmeye başladı. Bu yerler arasında bulunan Ayn İsa’ya giren rejim ordusuna ise bir başka terör örgütü DEAŞ saldırdı. Suriye ordusu saldırı sonrası çekilerek Humus kırsalına döndü.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nehrimizden Münbiç ve Rakka’da PYD’nin hakim olduğu 3 baraja SU veriliyor. PKK ile mücadele yapacaksak bunları da göz önünde bulundurmalıyız. Bu suyu keselim, PYD ve PKK’ye yarıyor.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin eli kimin cebinde ? Yine biz girmeden birileri kapacak galiba. En son ABD çekildiğinde Ruslar gelmişti.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin sahibi ABD. Dolayısıyla isimlerin önemi yok. Gerçekte Türkiye Amerika ile savaşıyor. Ukrayna savaşı da aynı oyun, Rusya aslında Amerika ile Ukrayna topraklarında savaşıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!