Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar

Suriye'de Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun hedefleri belirlendi. Münbiç ile birlikte, Fırat Nehri üzerindeki kritik Teşrin Barajı'nı alınacak. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak.

Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar
Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar
GİRİŞ 09.06.2022 09:51 GÜNCELLEME 09.06.2022 09:51
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO), Tel Rıfat ve Münbiç'te yapılacak operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Askeri harekat için Ankara'dan gelecek emir bekleniyor.

OPERASYONUN HEDEFLERİ BELİRLENDİ

Tel Rıfat ve Münbiç çevresindeki üslerde savaş pozisyonu alan Mehmetçik, iki kent hattındaki terör hedeflerine gece saatlerinde top ve obüs atışları gerçekleştiriyor. Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun da hedefleri belirlendi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YERİNE DÖNECEK

Münbiç operasyonunda ana hedef; Süleyman Şah Türbesi'nin 1970'li yılların ortasında taşındığı son yer olan Karakozak olacak. Askerler Münbiç ile birlikte Suriye için stratejik öneme sahip Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'nı alacak. Fırat Kalkanı bölgesindeki yıllardır çözülemeyen su ve elektrik sorunu çözülecek. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak.

GÜVENLİ KORİDOR OLUŞTURULACAK

Aynel Arab'ın (Kobani) güney bağlantısı da kesilecek. Marenaz-Mare hattı üzerinden Tel Rıfat'a ilerleyecek birlikler ise; Minak Havalimanı ile birlikte Nubul-Zahraa hattına kadar ilerleyecek. Terör örgütü PKK/ YPG militanları bölgelerden temizlenecek. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulacak.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / UĞUR YILDIRIM
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 61
  • bitmez 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar gidin.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nehrimizden Münbiç ve Rakka’da PYD’nin hakim olduğu 3 baraja SU veriliyor. PKK ile mücadele yapacaksak bunları da göz önünde bulundurmalıyız. Bu suyu keselim, PYD ve PKK’ye yarıyor.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak askeri harekatda burdaki Suriyeli erkeklerin de SMO ya katılıp savaşsin burda sahilde yan gelip yatıp Türk kızlarını dikizlemesin nargile içip keyip yapmayı bıraksın ülkesi için elini taşın altına koyup mert ce savunsun yeter . Ülkeyi bırakıp kaçmak pkk ypj abd Rusya teslim etmek bir insanın ülkesine yapacağı en büyük kötülük ve hayınlikdir .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD, bölgedeki Ermeni ve Kürtlerden bir ordu kurup üzerimize salıyor. Rusya ülkesindeki Türkmenlerden ve diğer Müslümanlardan ordular kurup Ukrayna'ya saldırıyor. İran ülkesindeki çapulcuradan ordu kurup Suriye’de Müslümanlara saldırıyor. Biz de her yere kendimiz yetişmeye çalışıyoruz. Türkiye’ye göç edenler burada askere alınacaklarını bilsinler. Biz de böylece göçmenlerden oluşan tümenler ve kolordular kuralım. Afrikalılardan Afrika Kolordusu, Suriyeli Araplardan Suriye Kolordusu, Orta Asya’dan gelen Türkmenlerden Türkmen Kolordusu, Afganlılardan Afganistan Kolordusu ve Pakistanlılardan Pakistan Kolordusu kurup yerine göre Irak, Suriye, Libya’da kullanalım.
    Cevapla
  • bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nargile içen eli silah tutan gitsin ülkesini savunmaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması