Yunan medyasında 'olası operasyon' korkusu: Türkler isterse Atina'yı vurabilir

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyonu gündemdeyken, operasyon ihtimali Yunan medyasında endişeye neden oldu. yerli balistik füze sistemi Bora'yı analiz eden medyada, "Menzili Atina'ya kadar ulaşabilir' yorumu yapıldı.

GİRİŞ 15.06.2022 17:33 GÜNCELLEME 15.06.2022 17:33
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Yunanistan hükümeti, Batı'nın desteğine güvenerek provokatif eylem ve açıklamalarına devam ederken, ülke medyası Türkiye'nin olası askeri harekatı nedeniyle endişesini gizleyemiyor.

ERDOĞAN 'SON KEZ' İKAZ ETMİŞTİ

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son uyarısının ardından, Yunan medyasında dikkat çeken başlıklar ortaya çıktı. Erdoğan, provokasyonlara karşı Yunanistan'ı son kez ikaz ettiğini belirterek, "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan'dan Yunanca mesaj: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçınınBaşkan Erdoğan'dan Yunanca mesaj: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının

YERLİ FÜZE SİSTEMİ BORA YUNAN MEDYASININ GÜNDEMİNDE

Bu sözlerin ardından Türkiye'nin operasyonlarını ve savunma sanayiini gündeme alan Yunan medyasında, yerli SİHA'lardan sonra bir diğer milli üretim olan balistik füze sistemi BORA konuşuldu.

BORA balistik füze savunma sistemi Yunan televizyonunda

"BORA'NIN MENZİLİ ATİNA'YA KADAR ULAŞABİLİR"

BORA'yı analiz eden bir Yunan televizyonu, adaları bu füze sistemiyle vurabileceğini dile getirip,  BORA'nın menzilinin Atina’ya kadar ulaşabileceğine dikkat çekti.

MAVİ VATAN HARİTASINI GÖSTERDİLER

Türkiye'nin silah sistemlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon için kararlılık sözlerini verip, Mavi Vatan haritasını gösteren Yunan televizyonunun bu analizleri, an itibarıyla ülkede büyük paniğe yol açıyor.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 130
  • Seyit Onbaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Olanları Alır Geçersiz Arkamıza bakıp Eyvallah demeyiz. Miçotatakisi İktidar yapan Yorgiler düşünsün!
    Cevapla
  • Memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkten sopa yemeye merak sardı yunani kasiniyo
    Cevapla
  • trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalara füzeye ne gerek var o kadar masrafa yazık çnra lar 30 km menzilli obüsler 50 km menzilli onlar yeter adaları yerle bir etmeye
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ve Türkiye anlaşma sağlasa iki ülkede iya olur halkları ferah erer dost olup geçinmek varken ne gerek var gerilime ye
    Cevapla
  • Ah remzi ah 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma remzi
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!