Suudi Arabistan, hac planını açıkladı

Suudi Arabistan, bu seneki hac planını kamuoyuyla paylaştı.

Suudi Arabistan, hac planını açıkladı
Suudi Arabistan, hac planını açıkladı
GİRİŞ 19.06.2022 19:00 GÜNCELLEME 19.06.2022 19:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia'nın da katıldığı bir toplantıda bu yılki hac planına ilişkin açıklamada bulundu.

Sudeys, bu seneki hac sezonunun öne çıkan özelliğinin modern teknolojiler, yeni uygulamalar ve yapay zekanın kullanılması olduğunu belirtti.

Hac fiyatları 2022! Hac kuraları çekilecek mi? Hac yaşı kaç oldu? Hac fiyatları 2022! Hac kuraları çekilecek mi? Hac yaşı kaç oldu?

'EN BÜYÜK OPERASYONE L HAZIRLIK...'

 

Bu yıl hac mevsimi için şu ana kadarki en büyük operasyonel planı hazırladıklarını ifade eden Sudeys, planın, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu kapsamındaki stratejik hedefleriyle bağlantılı olacağını dile getirdi.

Sudeys plan doğrultusunda, hacıların ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için 10 bin görevlinin hazır bulunacağını, Kabe'nin çevresinin sadece hacıların tavafına, diğer genişletilmiş alanların ise nafile tavaflara ayrılacağını, Kral Abdulaziz, Kral Fehd ve Es-Selam kapılarının hacılara tahsis edileceğini aktardı.

HACI SAYISI KADEMELİ OLARAK ARTIRILACAK

Bakan Rabia ise sağlık koşullarına göre hacıların sayısını kademeli olarak artırmayı istediklerini dile getirdi.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021'de hac ibadeti için sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayına izin vermişti.

TÜRKİYE'YE 37 BİN 770 KİŞİLİK KONTENJAN

Bu yıl yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, henüz tamamıyla etkisi sona ermeyen Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'ye 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı.

Suudi Arabistan bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam 1 milyon ziyaretçinin kabul edileceğini açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yaşınsın şeriat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemiden sonra cemaatin Kabe'nin Güneydoğusunda vakit namazları kılmak için saf tutmasına neden izin verilmiyor?
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Elinizden alsada layik olana verse (TÜRKİYE ) ?
    Cevapla
  • H c 1 yıl önce Şikayet Et
    Âmîn
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz tekrar islam a yönelirsek.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sudeys efendi ! Sen kendini Büyük Şeytana (ABD) sattın. Unutmuyoruz söylediklerini !!! Küffara yaranmak için "ABD ile birlikte Dünyaya nizam veriyoruz " mealinde konuştun. Ne zamandan beri, şeytan ! İnsanlara nizam vermeye başladı. Şeytanın görevi ! Kıyamete kadar, insanoğlunu RABBİNDEN uzaklaştırmak olduğunu biliyorsun ! Ama, bu yalan Dünyanın şatafatı ! Senide aldattı ! BÜYÜK ŞEYTAN ABD yi dost edindiniz. Bir gün dostunun ne olduğunu göreceksin. Yazk ki, senin gibi yalakalar, HAC ORGANİZASYONUNDA, baş olmuşlar. Bir gün islam birliği Elinizden alacak, inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar