Türkiye-Yunanistan gerilimi: Erdoğan'ın hamlesine Miçotakis'ten karşılık

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in; NATO Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan dosyasına karşılık olarak kendi ajandasını hazırladığı ifade edilirken; Türkiye ile yaşanan krizde ABD ve Almanya'nın da devreye girdiği öne sürüldü.

Türkiye-Yunanistan gerilimi: Erdoğan'ın hamlesine Miçotakis'ten karşılık
Türkiye-Yunanistan gerilimi: Erdoğan'ın hamlesine Miçotakis'ten karşılık
GİRİŞ 20.06.2022 14:17 GÜNCELLEME 20.06.2022 15:44
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı.

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıktı.

CNN GREECE: MİÇOTAKİS PLANINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO'da Yunanistan dosyasını masaya koyacağı ve Adaların gayri resmi şekilde silahlandırıldığı gibi konuları liderlere anlatacak olması Atina'yı endişelendirdi. Harekete geçen Atina yönetimi, Ankara'ya karşı NATO Zirvesi'nde atacağı adımları belirledi.

CNN International'in Yunan edisyonunda George Papaconstantinou ismiyle yayımlanan bir haberde, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in; NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye aleyhine çalışma yürüteceği ifade edildi.

"Miçotakis, Brüksel ve Madrid'de Türkiye'nin saldırganlığını masaya yatıracak" ifadesinin devamında "Yunanistan'ın güvenliği ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik düzeyindeki istikrar için pusuda bekleyen tehlikeleri teşhir edecek" denildi.

"ABD VE ALMANYA DEVREDE" İDDİASI

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan bir başka haberde ise; Ankara-Atina hattındaki krizin çözümü için ABD ve Almanya'nın devreye girdiği iddia edildi.

Kathimerini'ye konuşan Atina hükümetine yakın kaynaklar, ABD’nin Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için çaba sarf ettiğini, Almanya'yla da sürekli istişare halinde olduklarını vurguladı.

NATO Liderler Zirvesi, 28-30 Haziran tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid’de düzenlenecek.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 48
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Temiz iş şarttır zaman geçiyor dibimizde gelmiş bizi tehtit ediyor CHP alkışlıyor adamlar içeriden destek görüyor o yüzden böyle hayin içeride kapı kilit tutmaz
    Cevapla
  • Ya devlet basa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazırda Rusya savaşı devam ederken ani bir baskınla adaların alınması gerekir zaten bu hareketten sonra mutlaka aracı ılıcak bir çok ülke olur alinanda bizde kalır bu hep böyledir
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Miçotakis efendi Abd den aldığın alkış gazıyla şanzumanı dağıttın senin çapın neki kafa tutuyon Elon musk bile sana kinayeli mesaj göndermiş ve yine Almanlar sahip cıkmış bu yunanlılara hayret
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Natodan abd nin gazına gelen yunanlılardan ötürü ayrılsa Ruslar kaliningrad arasındaki ülkeleri rahatca ele geçirir.Almanlar çok kurnaz bu yüzden araya girmiş olabilir.Abd herzaman çıkan savaşlardan ve darbelerden nemalanarak süper güç haline geldi. bu yüzden isteği Türk Yunan savaşını çıkartmaktı iki nato ülkesinin savaşı ise Ruslarında işine gelirdi.
    Cevapla
  • Deliçavuşşş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam Bi Osmanlı tokadının zamanı gelmiş vesselam
    Cevapla
  • Mengeneyebolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakin uçak... :-) Bu tartışma beyliklere kadar uzanır. :-)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz belki tek gözümüzü kaybederiz ama Yunanistan sennnn ? İstanbul kadar nüfusunla koskoca Türkiye'ye diklenirsen sürünürrrrr, iki gözünü de kaybedersin. ABD Ukrayna'yı da şişirmişti noldu. ABD kıt'asında uzakta göbek kaşırken zavallı Ukrayna halkı sığınaklarda. Kurbağa gibi şişinip durmayı bırak istersen.. Ordumuz kışlalarında kalsa ve de sadece maçlara giden holiganlar sandallara atlayıp adaları işgal edebilecek bir Türk ruhunu iyi hesap etmelisin.. Son pişmanlık fayda etmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi