Yunanistan'dan Ege'deki 3 ada için provokatif hamle: İHA'lar da Meriç'e gelecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yönetimi, Ege'nin kuzeyinde Çanakkale Boğazı çıkışındaki 3 adanın statüsünü bozacak adım atacak. Atina ayrıca; Meriç hattına da zırhlı araç ve İHA takviyesi yapacak.

GİRİŞ 25.06.2022 09:52 GÜNCELLEME 25.06.2022 11:15
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokatif faaliyetlerini hızlandıran Yunanistan, saldırgan politikasını Ege'nin kuzeyine de yayacak bir planı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

ADALARIN SATATÜSÜNÜ BOZACAK YENİ ADIM

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden To Vima'da yer alan habere göre Yunan hükümeti, Çanakkale Boğazı çıkışında bulunan ve uluslararası anlaşmalara göre gayriaskeri statüde bulunan Limni, Semadirek ve Midilli adalarını, askerileştirme politikasını hızlandıracak adımlar atacak.

FIRKATEYN VE KORVETLER BÖLGEYE KONUŞLANACAK

Plana göre Atina yönetimi Limni, Semadirek ve Midilli üçgenini, Türkiye'ye karşı kullanılacak bir provokasyon bölgesi olarak belirledi. Yunan ordusu bölgede tam kontrolü sağlamak amacıyla Fransa'dan alınacak Belharra sınıfı fırkateynler ile korvetleri bölgeye yerleştirecek.

Yunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvarYunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvar

Yunanistan'dan Türkiye sınırına hendekYunanistan'dan Türkiye sınırına hendek

MERİÇ HATTINA İHA TAKVİYESİ

Öte yandan Miçotakis yönetimi; Meriç Nehri hattı boyunca örülen yeni duvar dışında, bölgede zırhlı araç ve İHA faaliyetlerini de artıracak.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 168
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerfe Çin seddini yapmışlardı. Unuttukları bir şey var dı, karşısında TÜRKLER vardı
    Cevapla
  • çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    bir gece ansızın Türkiye bayrağını dikelim
    Cevapla
  • mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    tek dertleri ege de savaş çıkarıp türkiye buna odaklanmışken güneyimizde sözde devletçiği ilan edecekler olan yunanlılara olacak.
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakın adalardaki tüm üsleri ABD'nin ki dahil,manyetik toplarla vuralım.
    Cevapla
  • HALIT 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar eceli gelen kopek cami duvarina isermis adamlar gostere gostere harbe hazirlik yapiyorlar uyumayalim erken kalkan yol alir hazir bunu bahane edip 12 adalari alalim aldigimizla kaliriz okadar ondan sonra onlar bize yalvarsin bence vakit kaybediyoruz sonunda biz kazancli cikicaz kim deslerse desleklesin hepsinin bir tokatlik canlari var hodri meydan 8 milyonluk canin var 80 milyonun tukurugu yeter bence biran once harakat baslasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?