Yunanistan Türkiye'yi suçlayıp yeni tedbirleri açıkladı

Ankara ile Atina yönetimleri arasında gerginlik son dönemde tırmanırken, Yunanistan; Türkiye sınırındaki beton duvarın uzunluğunun üç katına çıkarılacağını açıkladı.

Yunanistan Türkiye'yi suçlayıp yeni tedbirleri açıkladı
Yunanistan Türkiye'yi suçlayıp yeni tedbirleri açıkladı
GİRİŞ 27.06.2022 11:45 GÜNCELLEME 27.06.2022 11:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yunanistan, geçtiğimiz yıl yasadışı göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için Türkiye sınırındaki beton duvarı ördükten sonra genişletme kararı almıştı. Ancak son dönemde ülkeye giren göçmen sınırında artış gözlemlenmesi yetkilileri harekete geçirdi.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, konuyla ilgili Türkiye'yi suçlarken, "Türkiye'nin göçmenleri Yunanistan ile kriz yaratmak için araçsallaştırmaya yönelik açık bir girişimi var" dedi.

Notis Mitarachi

"YASADIŞI GEÇİŞLERDE CİDDİ BİR ARTIŞ VAR"

Göç bakanı, Yunanistan'a yasadışı geçişlerde geçen yıla oranla yüzde 20 artış olduğuna da dikkat çekti.

Yunanistan, Dedeağaç sınırı boyunca önlemleri sıkılaştırmış, yüzlerce muhafızın sınıra yerleştirildiğini duyurmuştu. Ancak daha büyük bir göç dalgasının yaklaştığı korkusuyla Mitarachi, Yunanistan'ın mevcut 40 kilometrelik duvara 80 kilometre daha dikenli tel ve çelik ekleme planlarını hayata geçirmek için zaman kaybetmediğini söyledi.

Yunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvarYunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvar

Yunanistan'dan Türkiye sınırına hendekYunanistan'dan Türkiye sınırına hendek

Nikos Spanos

YUNAN AMİRAL TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTU

Voice of America'ya (VOA) konuşan Yunan Sahil Güvenlik'ten Amiral Nikos Spanos da durumla ilgili Türkiye'yi sorumlu tutarak, "Kendimizi kandırmayalım. Türkiye, Yunanistan ve Avrupa'ya olan tüm göçmen akışlarını düzenliyor" iftirasında bulundu.

Atina hükümet kaynakları VOA'ya, Yunanistan'ın, bu hafta İspanya'da yapılacak NATO liderleri toplantısında Türkiye'nin tutumunu gündeme getirerek, daha sert yanıt vermeyi planladığını belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • sarıçiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    AB şımarık ukela yunanı akıllı ol aklını almayalım siz Bizansı düşünüp Osmanlı torunlarını suçlayacagınıza botları şileyip geri gönderdiklerinize bakın hepünüz HAÇLI ORDUSUNUZ...
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    heyyy yunan bozuntusu gerçi bunu sana söylüyorum ama içerideki yunan bozmaları daha çok bozulaçak senin demi içerdeki yunan bozmaların kaşıntısı var ama kaşırız kaşırlar zaman geliyor siz hiç merak etmeyin sizi ne abd fransa alman ya kurtaramayacaklar bu ülkede vatan hainlerin işi olmaz türk olmak için kanı bozuk olmayacak TEK MİLLET TEK VATAN TEK BAYRAK ......................NOKTA
    Cevapla
  • TürkoğluTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk korkusu herşeyi yaptırıyor adamlara, çünkü şunu çok iyi biliyorlar ki ; "Türk olmamak çok zordur, çünkü Türk ile savaşırsın".
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gözünüze Bi şey girse bizden biliyorsunuz
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    O duvarları bizden korkusundan büyütüp uzatıyorlar mülteciler bahane çin seddi zamanında mülteci mi vardı adamlar yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı