Yunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvar

Yunanistan, Türkiye-Yunanistan arasındaki Meriç Sınırı'nda (Evros) bulunan 35 kilometrelik çelik beton çiti, 80 km daha uzatacaklarını açıkladı.

Yunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvar
Yunanistan'dan Türkiye sınırına 80 km'lik çelik duvar
GİRİŞ 30.05.2022 12:12 GÜNCELLEME 30.05.2022 13:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis, Skai TV'ye açıklamalarda bulundu.

Miterakis, Türkiye-Yunanistan sınırındaki 35 km'lik çelik beton çiti, 80 km daha uzatılacağını açıkladı.

Böylelikle, yürüyerek geçilebilecek bölgelerin güvenliğinin sağlanacağı belirtti.

YUNANİSTAN'IN GERİ İTME EYLEMLERİ

Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesi ve göçmenlere yönelik sert müdahalesi basında sıkça yer alıyor.

Şubat ayında Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde önceki gün donarak ölen 11 düzensiz göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 düzensiz göçmen de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Ekipler aynı bölgede bir gün öncede donarak ölen 7 düzensiz göçmenin cansız bedenini bulmuştu.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI TUTUM NEDENİYLE"

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Yunanistan'ın geri itme eylemlerine ilişkin yaptığı son açıklamada şöyle konuştu:

"Bizler tüm mücadelemizi, insan hakları temelinde can kayıplarının engellenmesi üzerine oturtarak sürdürürken, ne yazık ki, Yunanistan'ın benzer bir yaklaşım içerisinde olduğunu söylemek mümkün değildir. Yunanistan'ın 2020 yılı başlarından itibaren uygulamaya başladığı geri itme eylemleri ve bu eylemler sırasında göçmenlere karşı takındığı insan haklarına aykırı tutum nedeniyle, Yunanistan arama kurtarma bölgesi içerisinde yaşanan can kayıplarında artış yaşandığı konusundaki haberler, uluslararası basında da sıklıkla yer almaktadır. Yine üzülerek belirtmek isterim ki, kurtardığımız düzensiz göçmenlerin ifadelerine yansıyan, para, telefon gibi değerli eşyalarının gasbedilmesi, darbedilmeleri, can yeleksiz olarak ve hatta kelepçelenerek doğrudan denize atılmaları gibi birçok insan onuruna yakışmayan ve insan haklarına aykırı durum da geri itme olayları süresince yaşanmaktadır."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Vaktiyle Bizans ta etrafını kalın surlarla çevirmişti. Demek ki korkaklık genlerine işlemiş.
    Cevapla
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir arkadaş, her ülke tabi ki sınırlarını korumalı ama bunu yaparken insanlık sınırlarını da korumalı. Umutmamalı ki karşısında zavallı perişan çoluk çocuk var. Usulünce bu işi yapmak var. Terörist Fetöcüleri bağrına basarken sınır aklına gelmiyor da bu garibanları soyup işkence yaparken mi geliyor ülkesini korumak???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her Ülke kendi Sinirlariyi iy korumasi Doğaldir! Tüm Dunya Batiya Siğinmak ıstıyorsa batiyi küfür etmek yerine Otuturup Düşünmek gerekir? Çünkü kimse Afğanistana kaçmiyor ya
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    duvarlar sizi gorusaydı 1453 deki duvarlarınız gorurlu korkunun ecele faydası olmaz yorgo
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir şu adamların yaptıkları duvara bak bir bizde ki İran sınırında ki göstermelik duvara bak. Bizde ki kolayca aşıldığı için artık her gün orda burda kaçaklar yakalanmaya başlandı. Şu duvara baksanıza keşke bizdede böylesi olsa. İnsan haklarıymış kim uyguluyor kardeşim bunu tam manasıyla ? Güçlüyüm diyen hiçbir devlet bunu uygulamıyor. Adamlar insan hakları diye BM’nin uydurduğu ama kendilerinin bile uygulamadığı bir şeyi uygulayıp niye ülkelerini yol geçen hanına çevirsinler ? Avrupa zamanında kitlesel göçleri tecrübe edindiği için başına ne geleceğini biliyor ve bu yüzden almıyor bunca insanı.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaş çok boş konuşuyorsunda neyse birşey demiyorum anlayan anladi
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin siniri 150 km bizim sinrimiz 1400 km biraz kafani kullan cagrafya çalış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!