Başkan Erdoğan telefonda açık açık uyardı! İsveç Başbakanından flaş açıklama!

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesinine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan telefonda açık açık uyardı! İsveç Başbakanından flaş açıklama!
Başkan Erdoğan telefonda açık açık uyardı! İsveç Başbakanından flaş açıklama!
GİRİŞ 25.06.2022 21:25 GÜNCELLEME 25.06.2022 21:25
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Andersson, kritik görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM'

Andersson, paylaşımında "Bugün erken saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç'in NATO başvurusuyla ilgili güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Gelecek hafta Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer müttefik ülke liderleriyle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Zirve öncesi Erdoğan ile sürecin ilerlemesinin önemi konusunda görüş birliğine vardık." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN GÖRÜŞMEDE AÇIK AÇIK İFADE ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç'in NATO üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç'in terörle mücadele gibi Türkiye için önem arz eden temel konularda adım atması gerektiğini yineledi.

'ELLE TUTULUR BİR AÇILIM GÖRMEDİK'

İsveç'in terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada İsveç'ten Türkiye'nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini ifade etti.

Silah ambargosu ve savunma sanayisi sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınır dışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sağlam anlasmalar olmadan bunlara asla güvenilmez .bizi sözle uyuttuklari yeter.bu taleplerden daha ileri taleerde ileri surmiyiz .mesela Kıbrıs'ın tanınması gibi .mesela Türkiye'nin AB alınması için net bir takvim ortaya konmasi gibi.boyle fırsatlar 50 yılda bir ele geçer.nasilki ab bizim ab gurisimiz. İçin burnumyzdan getiriyor bizde aynısını uygulayalım kardeşim asla ucuza kaybetmeyelim bu firsati
    Cevapla
  • Trabzonlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence şöyle bir şart koşalım. Türkiye Avrupa Birliğine girerse, İsveç ve Finlandiya da NATO'ya girer.
    Cevapla
  • Tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk birligi evet terror yuvasi ab hayir
    Cevapla
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar hayır diyelim, Rusya Ukrayna yı tamamen yutsun. Bunlar daha da korksun..
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato bir güvenlik kurumu ise güvenliğimizi tehlikeye atanlara asla yardım etmemeli Tüm mato ülkeleri teröre desteklerini kesmeliler sadece isveç ve fillandiya yeterli değil tüm ülkeler İki yüzlülüğü Alçaklığı Hainliği terk etmeli Aksi halde nato niye var
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Natodan çıkmak yok. Kimsede giremez. NATO kilitlendi. Bize faydası yok ise, kimseye de olmayacak. Rusya korkusu, bütün itleri uykusuz bıraksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak