Paraguay, sözde Ermeni soykırımı kararını yeniden gündeme getirecek

Paraguay Senatosu Başkanı, 2015 yılında kabul ettikleri sözde Ermeni soykırımı kararını, mecliste yeniden gündeme getireceğini belirtti.

Paraguay, sözde Ermeni soykırımı kararını yeniden gündeme getirecek
Paraguay, sözde Ermeni soykırımı kararını yeniden gündeme getirecek
GİRİŞ 27.06.2022 10:42 GÜNCELLEME 29.06.2022 13:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Paraguay Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe, bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette Paraguay Senato Başkanı Mario Abdo Benítez ile yaptığı görüşmede konunun gündeme geldiğini söyledi.

SENATO BAŞKANI: KONUYU TEKRAR MECLİS GÜNDEMİNE GETİRECEĞİM

Paraguay Parlamentosunun 2015 yılında sözde Ermeni Soykırım yasa tasarısını kabul ettiğini hatırlatan Menekşe, "Görüşmemiz sırasında '1915 olayları tamamen bir tehcirdir, soykırım değildir. Madem biz dostluk bağlarını güçlendirmek istiyoruz, bu bağların güçlü kılınabilmesi için senatonuzda bu konuyu tekrar gündeme getirip, kararınızı geri çekin' dedim. Senato başkanı da 'Söz veriyorum, bu konuyu tekrar gündeme taşıyacağım' dedi. Paraguay’ın bu kararı geri çekmesini sağlayabilirsek, dünyaya örnek olacak" diye konuştu.

2015'TE KABUL ETMİŞLERDİ

Paraguay Parlamentosu Ermenilerin yoğun çabaları neticesinde 29 Ekim 2015'te, 1915 olaylarına dair iddiaları kabul etmişti.

EKONOMİ ALANINDA İŞBİRLİKLERİ MASADA

Ekonomi ve tarım konusunda da önümüzdeki dönemde yapılacak işbirliklerinin masaya yatırıldığını dile getiren Yücel Menekşe, şunları aktardı:

"Büyükbaş hayvan  konusunda her türlü gelişmeyi sağlamışlar. Ancak küçükbaş hayvancılık konusunda arazi ve hava şartları müsait olmasına rağmen gelişim gösterememişler. Türkiye’nin bu konuda açık olduğunu, gerekirse Paraguay’a heyet gönderip, tarım, hayvancılık, büyükbaş ve küçükbaş konusunda eğitim verebileceğimizi ifade ettim. Onlar da bundan çok memnun oldular."

Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettilerExtremedura'da sözde Ermeni Soykırımı reddedildi

Ermeni lobicilerinden Boris Johnson'a ilanlı çağrı: Kabul et!Ermeni lobicilerinden Boris Johnson'a ilanlı çağrı: Kabul et!

HDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdiHDP TBMM'ye sözde Ermeni soykırımının tanınması için kanun teklifi verdi

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ savaşında ermeniler sivil yerleşim alanlarını,şehirleri bombalamıştır oysa Azerbaycan bunlara rağmen tek bir sivile bile saldırmamıştır,alın işte taze kanıt ,kimler katil kimler mert ,kararınızı verin !!!
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    ermeni soykırımıymış biz bin yıldır haçlı katliamcıları ile uğraşıyoruz. bu papazlar ve siyonistler cinayet işlemede bir biri ile yarışırlar ama bakarsın ak sütten çıkmış kaşık gibi temize çıkarırlar kendilerini.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu paraguaya ne oluyo acaba...Elinde belge yok bilgi yok
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne duruyoruz ,bunun için SİHA satışlarımızda şart koşabiliriz, Boğazları kullanabiliriz, diğer yardımlarla bu tür ülkelerden başlayabiliriz. Hem zaten hiç alakasız ülkelerin bu soykırımı meclislerinde oylatıp kabul etmeleri. Kime ne yararı var ayrıca Paraguayın Ermeni ile ne ilgisi var. Tamamen saçmalık.
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizden iha,siha,gemi,helikopter gibi stratejik araçlari almak isteyen ülkelere Ermeni soykırımı iddialarını tanimadiklarıni ya da tanımayacaklarina dair taahhüt istenebilir.Güçlüysen gücünün etkisini her alanda kullanacaksin.Burda önemli olan ulusal çıkarlarimızi korumaktır.Her türlü fırsat degerlendirilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü