İsveç'ten Türkiye açıklaması: Endişelerini çok ciddiye alıyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin terör konusundaki endişelerini çok ciddiye aldıklarını söyledi.

GİRİŞ 27.06.2022 15:21 GÜNCELLEME 28.06.2022 07:59
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç'in NATO konusunda Türkiye ile yaptığı müzakereler hakkında devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulundu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de yarın başlayacak NATO Zirvesi sırasında yapılacak görüşmelerin olumlu geçeceğini düşündüğünü dile getiren Linde, "Normal bir görüşmede olduğu gibi bazı konularda farklı düşünüyoruz. Buna rağmen birbirimizin görüşlerine saygı duyarak anlaşma yolu bulabiliriz. Türkiye'nin terör konusundaki endişelerini çok ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK hakkında Türkiye ile aynı görüşü paylaştıklarını kaydeden Linde, bu konuda da ciddi olduklarının Türkiye tarafından da görüldüğünü düşündüğünü söyledi.

İsveç'in silah ihracatı konusunda dünyanın en sıkı düzenlemelerinden birine sahip olduğunu aktaran Linde, "Türkiye ile birbirimizi savunacağımız bir askeri ittifaka girersek ona göre karar verilir. İleriye dönük somut adımlar atmamız için de fırsatlar var" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 93
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ülkesini kesinlikle pkk esir almış, bunların askerî gücü olmadığı için ülkelerinde pkk teröristlerini kovamıyorlar. Bu yüzden NATO ya girmek istiyorlar. Bunlara asla güven olmaz.
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaan kendilerini pe.kaka'ya teslim etmişler. Başbakanlarının katillerini besliyorlar.
    Cevapla
  • 20 gb 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahi mi yav ne zamandan beri ciddiye alıyorsunuz
    Cevapla
  • İsyeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi yok sayıp üç beş teröristi var sayarsaniz olmaz çok ciddi anlamak bumu
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve Finlandiya ile anlaşmak istemiyoruz. Kanunlara bağlı kalacaklarına kağıt üzerinde söz vermeleri lazım. Türkiyeye ambargo uygulamaları kalsın, pkk- ypg li fetöcü Teröristleri Türkiyeye Teslim etsinler. Abd alman belçika hepsi aynı bela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi