Putin ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev arasında Karakalpakistan görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Özbekistan’a bağlı Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti'ndeki durumu görüştü.

Putin ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev arasında Karakalpakistan görüşmesi
Putin ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev arasında Karakalpakistan görüşmesi
GİRİŞ 05.07.2022 23:08 GÜNCELLEME 05.07.2022 23:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Karakalpakistan'daki durumun ele alındığı görüşmede, Rus tarafı, Özbekistan yönetimine söz konusu bölgede oluşan durumun istikrara kavuşturulması yönündeki girişimlerine destek verdiğini ifade etti.

Özbekistan'daki protestolarda bilanço ağırlaşıyor: 18 ölü, 245 yaralıÖzbekistan'daki protestolarda bilanço ağırlaşıyor: 18 ölü, 245 yaralı

İkili ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede, Putin ve Mirziyoyev, Rusya ile Özbekistan arasındaki ortaklığın ileride güçlendirilmesinden yana olduğunu teyit etti.

- KARAKALPAKİSTAN'DAKİ PROTESTO GÖSTERİLERİ

Özbekistan Anayasası'nda Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti'nin statüsüyle ilgili maddelerin değiştirileceğine ilişkin bazı tekliflerin gündeme gelmesinin ardından 1 Temmuz'da Karakalpakistan'da protesto gösterileri düzenlenmişti.

Özbekistan İçişleri Bakanlığı, söz konusu gösterilerin ülke anayasasında yapılması öngörülen değişiklikleri "yanlış yorumlayan" bir grup vatandaş tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, gösterilerin gerçekleştiği Nukus'a giderek, buradaki vatandaşlarla bir araya gelmiş ve Karakalpakistan'ın statüsünün değiştirilmeyeceğini bildirmişti.

Mirziyoyev'in gösterilerin devam etmesi nedeniyle imzaladığı kararnameyle Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti'nde 2 Ağustos'a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Özbekistan Cumhuriyet Başsavcılığı ise yaşanan olaylarda 18 kişinin öldüğünü, 243 kişinin de yaralandığını, olaylarla ilgili 516 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep dış güçlerin oyunudur domuzda post kâfir ve münafıkta dost olmaz aman dikkat etsinler yüce Rabbim İslam milletlerine birlik beraberlik huzur versin inşallah
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Türki Cumhuriyetlerde bölünmeden yanadır aman dikkat. ABD gibi Rusya'dan da dost olmaz. Dostluk yapmaz menfaatini düşünür. Kendi işine geleni ister ve tavsiye eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu