İsrail İHA'sına Ege Denizi'nde 6 aylık görev

İsrail'den kiralanan insansız hava aracının; bugünden itibaren 6 ay boyunca Ege Denizi'nde devriye atacağı açıklandı.

İsrail İHA'sına Ege Denizi'nde 6 aylık görev
İsrail İHA'sına Ege Denizi'nde 6 aylık görev
GİRİŞ 08.07.2022 14:19 GÜNCELLEME 08.07.2022 14:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı Frontex, Sahil Güvenlik yararına 6 milyon euro'ya kiralanan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (IAI) HERON tipi İHA'sı Ege'de devriye gezeceğini duyurdu.

İHA, Girit'teki askeri havaalanında bulunurken topladığı görüntüleri Yunan Sahil Güvenliği'ne Varşova'daki Frontex karargahının operasyon odalarına iletecek. İsrail İHA'sının özellikle Girit'in kuzey ve güneyini inceleyeceği de açıklandı.

Yunan basını, İsrail İHA'sının Türkiye'den İtalya'ya geçmeye çalışan göçmenlerin tespitinde de önemli role sahip olduğunu duyurdu. Aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılarının saptanmasında da İsrail uçağı görev yapabilecek.

Frontex Başkanı'nın Yunanistan'ı ziyareti vesilesiyle, Denizcilik Bakanlığı'ndan kaynaklar, Frontex'in ortak finansmanı ile LS'nin gelecekte alacağı tüm teknelere kamera kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti. Girişimin amacı, insan hakları ihlalleriyle ilgili şikayetlerin anında kontrol edilebilmesi için Yunan karasularında gerçekleştirilen operasyonları videoya kaydetmek olduğu belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • Yoni 1 yıl önce Şikayet Et
    Israil teknolojisi her zaman 1 numara.Alt edemeyecegi ulke yok.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah yunanda para ne cokmus 6 aya 6m §. Soylenen gocmen olunca parasini da ab fonlar... girit guneyi deyince munhasir bolge libya mavi vatan. Turk gaz arastirmalarina karsi ve girit ustunde ucan turk ihalarina karsi. Warsova kh ne ayak... yunan karasularindaki Operasyon kaydi da komik. Kac yildir uygulanip örtulen gorulmeyen gavuru rahatsiz etmeyen insanlik disi uygulamalarina iha kaydyla yine devam edecekler....
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz buna müsaade etmemeliyiz amaç bizi gözetlemek
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dimitriye geçmiş olsun Yahudi görüntüye bakar beyenirse dimitriye verir zamanında bizde kiraladık:)
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Israil sihalari şifrelere kırılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası