İran'dan 'Rusya'ya yüzlerce İHA vereceğine dair ABD'nin iddiasına' cevap

İran, Ukrayna savaşı için Rusya'ya aralarında silahlı olanların da bulunduğu yüzlerce insansız hava aracı (İHA) göndereceğine dair ABD yönetimi tarafından ortaya atılan iddiaya yanıt verdi.

GİRİŞ 13.07.2022 02:13 GÜNCELLEME 13.07.2022 08:58
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran'ın Ukrayna'daki savaşa karşı duruşunun açık olduğunu ve bu tutumunu birçok kez resmi olarak deklare ettiğini aktardı.

SAVAŞTAN ÖNCEYE DAYANIYOR

Sözcü Kenani, İran silahlarının Ukrayna'daki savaşta kullanılmak üzere Rusya'ya gönderileceği yönündeki iddiaya ilişkin "İran ve Rusya arasında yeni teknolojiler alanındaki iş birliği Ukrayna'daki savaştan önceye dayanıyor ve son zamanlarda bu konuda yeni bir gelişme yok." ifadelerini kullandı.

Kenani açıklamasında, "ABD ile bazı Avrupa ülkelerini de İsrail başta olmak üzere bazı saldırgan ve işgalci ülkeleri çeşitli ölümcül silahlarla desteklemekle" suçladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, dün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, İran'ın yakın zamanda Ukrayna savaşı için Moskova'ya aralarında silahlı olanların da bulunduğu yüzlerce İHA göndereceğine ve Rus askerlerine İHA eğitimi vereceğine dair ellerinde istihbarat olduğunu söylemişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'da yaşayan bir Türk olarak size katılıyorum - bu ülkenin tüm yetkilileri kadın saçı meselesi dışında hiçbir Müslümanın kokusunu almamıştır.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakiyorum herkez yorumlarda irana veryasin etmiş ama abd ye kimse toz kondurmamis abd ortadoğu yu karistirmanin yollarini ariyor o kadarda saf olmayin
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 1 yıl önce Şikayet Et
    Osman isimli okuyucu,sen bu isminle İran'a giremessin
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Osman ismiyle biz nerelere girdik nerelere sizede girdik 16 defa hepsinide kazandık. Galiba sizde unutkanlık zirvede .
    Cevapla
  • Osman Çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye benim adım Osman. Tahran da yaşıyorum
    Cevapla
  • alihan 1 yıl önce Şikayet Et
    palavra .!
    Cevapla
  • Demirçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail cumhurbaşkanı İran'ı ziyaret etti mi? İstanbul'da kimlerle kahve içtiniz? İran'ın İsrail'de büyükelçiliği var mı? İsrail'in Ankara'da büyükelçiliği var mı?
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    1-Etmedi gurban 2-Haydar abi ve Kazım abiyle gurban 3-Yok gurban 4-Açmayı düşünüyoz gurban Başka soru varsa sor gurban,...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?