Artan koronavirüs vakaları sonrası DSÖ'den 'acil durum' kararı!

Dünyayla eş zamanlı Türkiye'de de koronavirüs (Covid-19) vakaları büyük artış gösterirken Dünya Sağlık Örgütü'nden hamle geldi. DSÖ acil durum kararı alarak hatırlatma dozu aşılarının yapılması için çağrı yaptı.

GİRİŞ 13.07.2022 13:36 GÜNCELLEME 13.07.2022 14:03
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta yaptığı aşı çağrısından sonra Türkiye'de hatırlatma dozu aşıları yapılmaya başlanmıştı. Türkiye ve dünyada hızla artan koronavirüs vakaları sonrası Dünya Sağlık Örgütü de düğmeye bastı. DSÖ acil durum kararı aldı; aşı çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü Omicron varyantının alt türleri olan BA.4 ile BA.5'in dünyadaki koronavirüs vakalarını tetiklediğini vurgulayarak aşı çağrısında bulundu. DSÖ, son 4 haftada dünya genelinde vaka sayılarında ve ölümlerde artış görüldüğünü vurguladı. 

Sağlık Bakanı Koca, Omicron varyantına bağlı vakaların Türkiye'de de artış gösterdiğini vurgulayarak son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde koronavirüs aşısının etkisini azalttığını açıklamıştı.

Hatırlatma dozunun önemine dikkat çeken Koca şu açıklamada bulunmuştu: 

"SON AŞIDAN 6 AY GEÇMİŞSE OLAMLARINI ISRARLA ÖNERİYORUZ"

"Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilere, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Fatal error 1 yıl önce Şikayet Et
    İki gecedir acile gidiyorum. Acil servisler leş gibi, her yerde çer çöp var. Samandıra prof Dr.... Ve Haydarpaşa numune acilleri çok pis.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi, billahi ,kekik buhari ve cayi,balli,limonlu taze zencefil, bol maydonoz,bom yesil sogan ve sarimsak tuketerek bu isi kurutabiliyorsunuz.empoze etmeye calistiştiklari korkuya kapilip.sakin ha asi ve ilaçlara sarilmayin.agriniz olursada gripin en etkilisi
    Cevapla
  • ÖNEMSİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    BAŞIN AĞRIDIMI, TIP OKUMUŞ İNSANLARIN ÜRETTiĞİ, BAŞ AĞ RISI İLACINI KULLAN, AYNI İNS ANLARIN ÜRETTİĞİ AŞI İLACINA KLUP TAK NEDEN, NEDENİ ÜLKE VİRÜSTEN KIRILSIN, HÜKÜMET DÜŞSÜN, NE KADAR FETÖCÜ HA İN VARSA SERBEST KALSIN, VAY KURNAZIM VAY, VAY UYANIĞIM VAY, TETANOZ AŞISI İYİ HAYAT KURTARIYOR, KOVİD-19 AŞISI KÖTÜ HAYAT KURTARMIYOR HA.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendine biraz önem ver. Biz Bill'in adamlarının çiftliğindeki koyunları, kafesindeki deney fareleri değiliz.
    Cevapla
  • Bakalım 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben aşı olmadım hiç
    Cevapla
  • Nazim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu dsö denen örgüte inanıyor musunuz?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İnanmasak da onun emirleri bizim kanunlarımızın üzerindeyse vatandas ne yapabilir ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri