Yunanistan FETÖ'cülerin sığındığı ilk durak oldu

8 darbeci askeri iade etmeyen Yunanistan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'den kaçan mensuplarının sığındığı ilk kaçış noktalarından biri oldu. FETÖ lideri Gülen de buna istinaden Atina'ya "dostluk mesajı" göndermişti.

GİRİŞ 15.07.2022 10:02 GÜNCELLEME 16.07.2022 10:22
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yunan basınına yansıyan tahmini rakamlara göre, 15 Temmuz 2016'dan bu yana çoğu FETÖ üyesi yaklaşık 20 bin Türk vatandaşı Ege Adaları veya Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçiş yaptı. Bir kısmı buradan Avrupa'nın diğer ülkelerine geçerken, yaklaşık 9 bini ise Yunanistan'da siyasi sığınma talebinde bulundu.

YUNANİSTAN, TÜRKİYE'NİN "8 DARBECİ ASKERİ İADE EDİN" TALEBİNİ REDDETTİ

FETÖ üyesi 8 askerin 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra Türkiye'ye ait askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç şehrine kaçarak, Yunanistan'a sığınma talebinde bulunması da bu süreçteki en önemli gelişmelerden biri oldu.

FETÖ üyesi askerler, Yunanistan'daki savunmalarında darbe hazırlığından habersiz olduklarını iddia ederken, Türkiye'nin ısrarlı iade talebine Yunanistan'dan olumlu yanıt gelmedi.

Yunan temyiz mahkemesi, Türkiye'nin iade talebini "Türkiye'de adil yargılanmayacakları ve iade edilirlerse insani olmayan muameleye maruz kalabilecekleri" iddiasıyla reddetti.

YUNANİSTAN DIŞINA ÇIKTIKLARI İLERİ SÜRÜLDÜ

Yunan basınında nisan ayında yer alan haberlerde, FETÖ üyesi 8 askerin, "olası bir MİT operasyonu" endişesiyle Yunan makamlarınca ülke dışına gönderildiği iddia edildi.

Ülkeden "belirsiz bir zamanda ve sessiz sedasız" çıkarıldıkları belirtilen FETÖ üyesi 8 askerin Almanya, Belçika ve Kanada makamları nezdinde gerekli girişimlerin olgunlaşmasının ardından bu ülkelere geçiş yaptığı ileri sürüldü.

FETÖ ELEBAŞISI GÜLEN'DEN YUNANİSTAN'A "DOSTLUK MESAJI"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kendisi hakkında yazılan ve Yunancaya çevrilerek piyasaya sürülen kitabın Mart 2021'deki çevrim içi tanıtım etkinliğine bir video mesaj ile katılmıştı.

FETÖ mensuplarına kucak açan Yunanistan'ın "yiğitlik" gösterdiğini savunan Gülen, mesajında "Kardeş ülke olduğunu kanıtladı. Ve bu kardeşlik sayesinde onları minnet ve takdirle anıyoruz. (Yunanistan'ın yaptıkları) Tarihin şanlı sayfalarına süslü altın ve gümüş ile yazılacak" ifadelerine yer vermişti.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 84
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö nün darbeyle alakasını göremeyenler hangi yüzle ve akılla inkâr ediyorlar. Hem Rum gavurunan iş tutanların bu milletle ve İslam diniyle nasıl bir bağı olabilir. Mahşer bunlar için hiç de rahat olmayacağı çok açık değil mi. Sözde ibadet yapıp Allah ı içlerindekinden habersiz mi zannediyorlar. Cehennemi tadınca anlarlar ama geri dönüş olmaz.
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunana sığınan bu köpeklerle mi, Yunanistanla savaşacaktık, üç kuruşluk yunan bile koynumuza çıyanları sokmuş birileride kalkmış tiyatro diyor başarılı oldaydılar ege yunan gölü olmuş doğuda terör devleti çoktan kurulmuştu...
    Cevapla
  • Hasan Sergi 1 yıl önce Şikayet Et
    Suratında meymenet yok Fetullah Gulen ateşin odunun bol olsun bu ülkeye yaptığın ihanetlerinin insanları birbirine kirdirmanin hesabını vereceksin Vatikan papazi
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    yunan itinin sonuda yakındır. 12 adalar mutlaka alinacak.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklar insanımızı yıllarca sömürdüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"