Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor

Filistin'de Mahmud Abbas'la görüşen ABD Başkanı Biden, "Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor" açıklamasını yaptı.

Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor
Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor
GİRİŞ 15.07.2022 16:40 GÜNCELLEME 15.07.2022 16:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, "1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya devam etmektedir. Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor.” dedi.

Biden, İsrail ve Filistin’i kapsayan 3 günlük ziyaretinin son durağı olarak işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine geldi.

Biden, burada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. İki lider, Filistin Devlet Başkanlığı konutundaki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Biden İsrail'de konuştu: Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yokBiden İsrail'de konuştu: Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok

BİDEN: FİLİSTİN HALKI, EGEMEN VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETİ HAK EDİYOR

ABD Başkanı Biden ise, konuşmasında, Filistin-İsrail sorununun çözümünde, “iki devletli çözümün ilk destekçilerinden biri” olduğuna dikkati çekti.

Biden, “ABD başkanı olarak yanınızda bulunduğum bugün, iki devletli çözüm hedefine olan bağlılığım değişmedi. 1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için eşit şekilde, güvenlik, refah, özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya devam etmektedir. Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor.” dedi.

Filistin halkının acılarını anlayabildiklerini kaydeden Biden, şunları söyledi:

“İki devletli çözüm hedefinin çok uzak göründüğünü biliyorum. Hareket ve seyahat kısıtlamaları veya çocuklarınızın güvenliğine ilişkin günlük endişeler gibi onur kırıcı durumlar gerçektir ve aciliyet arz etmektedir. Filistin halkı şimdi acı çekiyor. Bunu hissedebiliyoruz. Keder ve hayal kırıklığınızı ABD’de hissedebiliyoruz. Ama barış için çalışmaktan asla vazgeçmedik. Filistin halkının gerçekten görebileceği ya da en azından hissedebileceği bir siyasi ufuk olmalı. Umutsuzluğun geleceği yok etmesine izin veremeyiz.”

ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Başkanı, konuşmasında, Filistin asıllı ABD vatandaşı gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail askerlerince öldürülmesi hadisesine de değindi.

ABD yönetimi olarak Ebu Akile’nin öldürülmesinin takipçisi olacaklarını ifade eden Biden, “Onun mirasının daha fazla gence, gerçeği bildirme ve çok sık gözden kaçan hikayeleri aktarma işini sürdürmesi için ilham vermesini umuyorum. ABD, (Şirin Ebu Akile’nin) ölümünün kapsamlı ve şeffaf bir şekilde hesabının sorulmasında ısrar etmeye ve dünyanın her yerinde medya özgürlüğünü savunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLERDEN PROTSETO: BİDEN'DAN OLUMLU BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ

Beytullahim kentinde toplanan onlarca Filistinli, "Adalet istiyoruz" ile Biden'ın İsrail'e destek mesajlarına tepkilerin yazılı olduğu pankartlarla gösteri düzenledi.

Filistinli göstericilerden aktivist Yusuf Acha, AA'ya yaptığı açıklamada, "Biden'ın ziyaretini reddediyoruz, onu burada istemiyoruz." dedi.

ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarıyla İsrail'den yana taraf tuttuğunu söyleyen Acha, "Filistin halkı tüm kesimleriyle bu ziyareti reddediyor. Biden'ın ziyaretinden olumlu bir şey beklemiyoruz." diye konuştu.

 

 

 

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 20
  • Hayrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafırden dost ayıdan post olmaz
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haha baska ne diyecek biden israil olmasa biz yapardik diyor simdi iki eski ambulans hibe ediyor tekeri patlak mahmut abbasin kafa sallamasiyla bitiyor filistin topraklari diye parca kalmadi osmanliyi sevmediler ingilizleri guvendiler sonuc israil cikti bu araplara kole yapacaksin yoksa hepsi haindir suriyelilerde ayni sokmayin ulkemize
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş laflar yine
    Cevapla
  • Diriliş... 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ne kadar alcaksınız araplara gaz vermek için bu acıklamayı yapıyor ahlaksızlar.
    Cevapla
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    (1 saat önce) yorumcusu. İsmini yazmamışsın ancak seni tanıyor gibiyim adın ishak Şaron ,alto şaron'un oğlusun FİLİSTİNLİLER senin akrabaların zaten olamaz; ANCAK BİZİM KARDEŞLERİMİZDİR. Anladınmı 1 saat önce!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!