Biden'ın uçağı havalandı, İsrail Gazze'yi bombaladı

İsrail savaş jetleri, Gazze'nin güneybatısı ile orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı'nda Hamas'a ait iki noktayı vurdu. Söz konusu saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeye yaptığı ziyaretin son bulmasından yalnızca birkaç saat sonra geldi.

GİRİŞ 16.07.2022 09:50 GÜNCELLEME 16.07.2022 09:51
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının, yer altında bulunan Hamas'a ait roket imalathanesi ile silah üretimi yapılan iki ayrı noktayı hedef aldığı ifade edildi.

Biden (ortada), İsrail ziyareti kapsamında Herzog (sağda) ve Lapid (solda) ile birlikte Batı Kudüs’teki Makkabi Oyunları Açılış Törenine katıldı.

"ROKET İMALATHANESİNİ VURDUK"

Saldırının, gece Gazze'den İsrail'e gönderilen roketlere karşılık gerçekleştirildiği ifade edildi.

Roket imalathanesinin, Gazze'deki roket üretim noktalarının en büyüğü olduğu bilgisi paylaşıldı.

ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

Saldırı nedeniyle bölgede şiddetli patlama sesleri duyulduğu belirtilirken, ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

JOE BİDEN: FİLİSTİN HALKI BİR DEVLETİ HAK EDİYOR

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu ziyaretleri çerçevesinde İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüşmüş daha sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmişti.

Saldırıda sivil yerlerde hasar aldı

ABD'nin Filistin davasında iki devletli çözüm hedefine yönelik desteğinin değişmediğini vurgulayan Biden, karşılıklı olarak üzerinde anlaşmaya varılan 1967 sınırları çerçevesinde her iki ülke halkının da eşit güvenlik önlemleri, refah, özgürlük ve demokrasi içinde yaşayabileceği iki devletli çözümün en iyi yol olmaya devam ettiğini anlattı. Biden, Filistin halkının bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ettiğini söylemişti.

ABD ve İsrail'den İran'a karşı 'nükleer' deklarasyonABD ve İsrail'den İran'a karşı 'nükleer' deklarasyon

Biden, Herzog ile görüştüBiden, Herzog ile görüştü

Biden'ın Filistin ziyareti Gazze’de protesto edildiBiden'ın Filistin ziyareti Gazze’de protesto edildi

Biden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyorBiden: Filistin bağımsız bir devleti hak ediyor

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Biden'a işgal altındaki Doğu Kudüs'teki ABD konsolosluğunu yeniden açması ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nü ABD'nin terör listesinden çıkarması çağrısında bulunarak "Biz terörist değiliz" demişti.

BİDEN RİYAD'DA

ABD Başkanı Joe Biden, daha sonra Suudi Arabistan'a geçerek Kral Selman ve Veliaht Prens Selman ile görüştü. Müzakereler sonrası ABD ile Suudi Arabistan arasında 18 anlaşma imzalandı.

S.Arabistan-ABD arasında 18 anlaşmaya imza atıldı!S.Arabistan-ABD arasında 18 anlaşmaya imza atıldı!

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 78
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalim israil+zalim abd=zalim oğlu zalim Allah bu yapfığınız zulmü yanınıza bırakmaz
    Cevapla
  • Harika adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen makara yapıyor. Devlet olacak toprak mı kaldı. Mısır sınır kapısını kapalı tutuyor.oda müslüman ülke degilmi? Bizde gel Suriye,Afgan Mozambik artık nereleri varsa.. sonra ekonomide bakıyorsun 2011 sonra aşağı gidiyoruz. Aa yok hepsi dışarıdan saldırı.. ama içeride açlık sınırı bizde.. biz mukemmeliz. Evet yani zengin var fakir var. Ben fakir tarafindayim. Orta halli yok artık zaten.
    Cevapla
  • Zamlı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistinlilerin tarih sahnesinden çıkmasının geldiğini israil, mısır, bae, arabistan, kuveyt, bahreyn, fas, tunus dört sene önce karar verdiler, ama reyisin haberi yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunuz yakın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah üretmek kendilerine mubah ama filistine günah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...