İran'dan Rusya'ya yüzlerce SİHA: Gizli görüşme uydu görüntülerinde ortaya çıktı

Rus heyetlerinin geçtiğimiz ay içerisinde İran'a en az iki gizli ziyaret gerçekleştirdiği, bu ziyaretlerde İran'ın iki hassas güdümlü füze taşıyan SİHA'nın tanıtımını yaptığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.07.2022 13:53 GÜNCELLEME 16.07.2022 14:20
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İran'ın, geçtiğimiz ay içerisinde iki kez ülkeye gizlice gelen Rus heyetlere Şahid-191 ve Şahid-129 Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın tanıtımını yaptığı ortaya çıktı. CNN International'dan Natasha Bertrand'ın ABD istihbarat servislerinden elde ettiği uygu görüntülerine göre, bir Rus heyeti, 8 Haziran ve 15 Temmuz tarihlerinde İran'da bir havaalanına gelerek SİHA'ların incelemesini yaptı. Tanıtımın yapıldığı sırada Rus nakliye uçağının da havada seyrettiği uygu görüntülerinden ortaya çıktı. Rusya'nın bu SİHA'ları Ukrayna sahasında kullanacağı düşünülüyor.

"İRAN, RUSYA'YA BİRKAÇ YÜZ SİHA VERMEYE HAZIRLANIYOR"

CNN'e konuşan Amerikalı yetkililer, Tahran'ın güneyindeki Kaşan Havaalanında sergilenen Şahid-191 ve Şahid-129 SİHA'larının hassas güdümlü füze taşıyabildiğini aktardı. CNN muhabiri Bertrand'a açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, "İran hükümetinin Rusya'ya silah yetenekli İHA'lar da dahil olmak üzere birkaç yüz İHA sağlamaya hazırlandığı bilgisine sahibiz" dedi.

Sullivan, "Yakın bir zamanda İran'ın resmi bir Rus heyetine saldırı SİHA'ları sergilediğini değerlendiriyoruz" dedi ve şunları ekledi:

"Bu, Rusya'nın İran'ın saldırı SİHA'larına olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu.

BİDEN'IN ZİYARETİ GÖLGESİNDE GELDİ

Haber, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin gölgesinde geldi. Biden, geçtiğimiz gün İsrail'de yaptığı basın toplantısında, İsrail Başbakanı Yair Lapid'le İran'a karşı askeri seçeneği görüştüklerini bildirmişti. Biden, "Şu anda var olan İran'dan daha kötü olan tek şey nükleer silahlara sahip bir İran ve anlaşmaya geri dönebilirsek onları sıkı tutabiliriz" dedi ve İran'a karşı askeri güç kullanımı sorulduğunda, "Son çare buysa, evet" yanıtı verdi.

ABD ve İsrail'den İran'a karşı 'nükleer' deklarasyonABD ve İsrail'den İran'a karşı 'nükleer' deklarasyon

ABD'li bir yetkili CNN'e, İran ve Rusya arasındaki artan ortaklığın ABD'nin neden Orta Doğu'daki varlığını ve etkisini sürdürmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 53
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Deccal sevdalisi... mehdi gelecek mesih gelecek tanri arafa inecek. Daesli mormon siyonistlerin ortak inanci. Yuce Kuran i kerimde tek bir ayet yok ama incilden tevrattan devsirip haclinin yahudinin sirlari pesinde kosanlar.. lafa gelince elhamdulillah... icraata gelince putperest hacli. Hz Suleyman tilsimi diye boynunda da yahudi davud yildizini israel bayragi gibi takan akilden nasipsizler gittikce cogaliyo ulkemde... ve buna goz yumuyo diyanet. Allah cc bu musluman gorunumlu yahudi aklindan sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
  • arkadaşlar 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'a saldırmak için ABD nin kirli oyunlarından bahanelerinden biri ...
    Cevapla
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel espiri, it iti ıstırmaz rahat ol
    Cevapla
  • Altin 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve siyonistler hiç bir zaman irana saldiri başarmiyorlar.
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKA gaz veriyor birilerine iran ı vur mak icin
    Cevapla
  • Altin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayir
    Cevapla
  • Elif cakiroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bizden neden Siha almıyor garip..
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğimiz bir şey söyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız