Norveç'ten Ukrayna için Bayraktar TB2 kampanyası

Rusya işgaline direnen Ukrayna'ya, Litvanya ve Polonya'nın ardından Norveç halkı da Bayraktar TB2 SİHA hediye etmek için bağış kampanyası başlattı.

GİRİŞ 18.07.2022 10:58 GÜNCELLEME 18.07.2022 12:26
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Litvanya ve Polonya'nın ardından Norveç'te de Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için bağış kampanyası başlatıldı.

Norveçli yatırımcı Mats Staugaard tarafından ilan edilen kampanya; "Ukrayna halkına Norveç'ten bir Bayraktar verin. Ukrayna'nın Putin'e karşı mücadelesine dayanışma gösterin" mottosuyla başlatıldı.

250 KRONDAN FAZLA BAĞIŞ YAPAN, İSİM BELİRLEMEDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Litvanya halkının 1, Polonyalıların ise 3 Bayraktar almak için kısa süre içinde bağış topladığına dikkat çekilen duyuruda, "Tabii ki Norveç de aynısını yapmalı" denildi.

Her Norveçlinin 10 kron vermesinin yeterli olacağı belirtilen açıklamada; 250 krondan fazla bağış yapan ilk bin kişinin, İHA'ya verilecek adın belirlenmesinde söz sahibi olacağı kaydedildi.

AFİŞLER CADDELERE ASILDI

Startına sosyal medyadan verilen kampanya, sokakta da varlık gösteriyor. Kampanyaya gönül verenler, afişler bastırıp bunları otobüslere ve sokaklara astı.

Litvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklarLitvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklar

Bayraktar TB2 alımı için bağış toplayan Litvanya'ya BAYKAR'dan anlamlı jestBayraktar TB2 alımı için bağış toplayan Litvanya'ya BAYKAR'dan anlamlı jest

Baykar'dan Litvanya'ya Bayraktar TB2 jesti: Ukrayna'ya teslim edilecekBaykar, Ukrayna'ya gidecek olan TB2 SİHA'yı Litvanya'ya teslim etti.

MEDYA DESTEĞİ VE KATILIM AZ

Kampanyayı başlatanlardan biri, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Bağış kampanyamız Norveç medyasında yeterince yer almıyor. Neyi bekliyorlar? İsveç'in Bayraktar için bağış kampanyası başlatmasını mı?" diye sorarak, katılımın azlığına ve medya desteğinin olmayışına dikkati çekti.

İlk olarak Litvanya halkının ardından da Polonyalıların başlattığı Bayraktar TB2 kampanyaları, büyük ses getirmişti. Söz konusu gelişmelerin akabinde Baykar Teknoloji de Bayraktar TB2'yi Litvanya'ya ücretsiz vereceğini duyurmuştu. Toplanan 6 milyon euro'nun da Ukrayna'ya başka askeri teçhizat sağlama ve insani yardım için kullanılmasına karar verilmişti.

Litvanya; Ukrayna'ya bağışladıları Bayraktar TB2 SİHA'ya "Vanagas" adını vermişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 74
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    Norveç. Sana bedava olmaz ona göre. Orada ailelerinden kopardığınız ve Hristiyan ailelere evlatlık verdiğiniz Türk çocukları unutmadık. Soykırımcı faşistler sizi.
    Cevapla
  • Yılmaz Çakar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava uçak kampanyası Hadi len, bedavaya verdiğimiz için alıştılar. Aklıma merhum Sadri Alışık'ın Ali Baba Kırk Haramiler filmi geldi. 1 eşek yükü odun alana ve 1 bedava odun veriyordu, ancak uyanıklar sadece bedava olanı alıyordu. Biz bu kadar saf mıyız, bence bu işin içinden çıkılmaz. Bayraktar milleti bedavaya alıştırırsa iflas eder. Bize parayla uçak (F-16/F-35) vermiyorlar ama biz herkese bedava dağıtıyoruz. Bence bu kampanyaların arkasında amerikan domuzu var, bizi zor duruma sokmak istiyorlar. Şirketleri neden 1 bedava uçak (predatör vb.) vermiyor?
    Cevapla
  • sssss 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar türkiyeye tuzak kuruyorlar ukraynaya bayraktar göndermek savasa dahil olmak
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk kardeşim, Norveç'e sakın hediye olarak verme...
    Cevapla
  • afyong 26 1 yıl önce Şikayet Et
    bu bir oyun Rusya ile aramızı bozmak için yapılan bir tuzak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş