Baykar'dan Litvanya'ya Bayraktar TB2 jesti: Ukrayna'ya teslim edilecek

Baykar'ın, Ukrayna'ya verilmesi için Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni yapıldı. Litvanyalılar; TB2 alıp Ukrayna'ya verilmesi için kampanya başlatmıştı. Gerekli para toplanınca Baykar şirketi; SİHA'yı hibe etmişti.

GİRİŞ 06.07.2022 18:33 GÜNCELLEME 07.07.2022 13:24
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Siauliai Hava Üssü'nde düzenlenen törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katıldı.

Litvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklarLitvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklar

Bayraktar TB2 alımı için bağış toplayan Litvanya'ya BAYKAR'dan anlamlı jestBayraktar TB2 alımı için bağış toplayan Litvanya'ya BAYKAR'dan hibe jesti

Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV'ye yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2'yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik" dedi.

Bayraktar'ın kendini pek çok platformda kanıtlamış yüksek teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, gurur duyduğunu, Ukrayna'ya barış getirmesi ve ülkenin egemenliğini koruması için fayda sağlaması temennisinde bulundu.

Büyükelçi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum" diyerek bunun hükümetler ya da büyük şirketler tarafından değil, sıradan halk sayesinde elde edilmiş olmasını "mucize" olarak niteledi.

Litvanya'nın Siauliai üssünde Ukrayna'ya gitmeyi bekleyen, Türkiye'nin ilk milli ve özgün SİHA'sı Bayraktar TB2'nin üzerinde "Bayraktar'ın armağanıdır" yazıyor.

Litvanya halkı, Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak hedefiyle kampanya düzenlemiş, 3 gün içinde 6 milyon euro toplanmıştı. Baykar Teknoloji de bunun üzerine Bayraktar TB2'yi Litvanya'ya ücretsiz sağlayacaklarını duyurmuştu. 6 milyon euro'nun da Ukrayna'ya başka askeri teçhizat sağlama ve insani yardım için kullanılacağı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 95
  • Russian 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya her zaman Türkiye'yi yendi, bir kez daha kazanmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • dzfdbthrdgf 1 yıl önce Şikayet Et
    ruslar türklerle hiç bir zaman tek savaşmadı aynı zamanda osmanlı bütün avrupa ile savaşıyordu 350 sene boyunca osmanlı avrupalı bütün devletler ve ruslarla savaşıyordu 350 yıl boyunca osmanlı hiç savaşsız bir dönemi yaşamadı ayrıca ruslar bizi 1800 lü yıllardan sonra yendi rusları 1800 lerden önce çok fazla yendik purut savaşını unutmuşsun heralde katerina baltacı ya çadırında çok yalvardı ruslarla 14 savaş yaptık 7 sini ruslar 7sini osmanlı kazandı ve osmanlı 623 yılda yaptığı 200 den fazla savaşı kazandı ancak osmanlı 26 savaşı 623 yılda kaybetti ve yıkıldı
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    vermemeliydi
    Cevapla
  • Hüseyin Özkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    bu savaşta taraf olmakta neyin nesi
    Cevapla
  • Birgarip adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi hiç beğenmedim adamlar biz almadık baykar verdi işin içinden çıkar ve baykarın başı belaya girer hiç kimseye birşey vermeyin
    Cevapla
  • memati 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim paradan daha önemli şeyler var, ama ona da gücünüz yeter allahın izniyle..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"