Yunanistan basını yazdı: Türkiye'ye karşı sınıra İsrail füzesi!

Yunanistan İsrailli bir şirketten 70 milyon Euro karşılığında Spike NLOS füze savunma sistemi satın almayı planlıyor. Yunan medyası anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia etti.

Yunanistan basını yazdı: Türkiye'ye karşı sınıra İsrail füzesi!
Yunanistan basını yazdı: Türkiye'ye karşı sınıra İsrail füzesi!
GİRİŞ 19.07.2022 19:05 GÜNCELLEME 19.07.2022 20:08
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Yunan basınında yer alan habere göre, Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye’ye karşı kullanmak üzere İsrail’den Spike NLOS adlı füze savunma sistemleri planlıyor.

70 MİLYON EURO KARŞILIĞINDA 27 FÜZE SİSTEMİ

İsrail ile Yunanistan arasında anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia edildi. 70 milyon euro karşılığında 27 füze sisteminin alınacağı ve bu sistemlerin 2023 başında füze sistemlerinin Yunanistan'a gönderilmeye başlanacağı belirtildi.

Alınması planlanan füze sistemlerinin Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki Evros bölgesinin Türkiye sınırına konuşlandırılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Spike NLOS füze ailesi

TANK SAVUNMA SİSTEMİ OLARAK TASARLANACAK

Füzelerin tank savunma sistemi olarak tasarlandığı ve 32 km menzile sahip olduğu belirtildi. Yunanistan, kısa sürece önce İsrail ile drone satışı, Fransa'yla Rafael savaş uçağı, ABD ile de F-16 savaş uçağı modernizasyonu anlaşmaları imzaladı.

Yunanistan ABD'den F-35 istedi!Yunanistan ABD'den F-35 istedi!

ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulunABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulun

Pentagon'a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den F-35 savaş uçaklarının Yunanistan’a satılmasını istedi. Austin, görüşme sonrası Yunanistan ile savunma iş birliğinin ‘hiç olmadığı kadar güçlü olduğu’ vurgusu yaptı.

SPIKE NLOS

32 kilometre menzile  sahip olan Spike NLOS, Spike ailesinin en uzun menzilli füzesidir. Her türlü hava koşulunda düşman tanklarını etkisiz hale getirmek için tasarlanmıştır. Bir Spike NLOS bataryası çok önemli bir alanı kapsayabilir. Spike NLOS, GPS, lazer işaretleme olmaksızın pasif olarak hedefe angaje olabilen, son derece gelişmiş bir elektro-optik güdüm ünitesi barındıran 5. nesil tanksavar füzesidir.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 173
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Şavaş olsa turkiye agir yara alir fuze ve hava gucu adalardaki silahlar gemileri batirir toplar sayili 40 kilometre menzili var 20 çeşit uzun menzilli füze hiç ateşlenmiçekmi teknoloji denermiş silahlar var elinde zafiyet büyük olur iki tarafta biter
    Cevapla
  • İbram 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan resmen savaşa hazırlanıyor.abd bizi oyalamış oluyorlar.mısır Sudi Arabistan Yunanistan Türkiye karşı büyük bir savaş hazırlığında. Kuklaları kasabalırını vurmazssak ileride çok zaiyat verecez bu devletlerin içine sızıp mühimmat depolarını imha etmeliyiz.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasmın karınca' da olsa küçümseme demiş atalarımız. İtitin bir ederi yok fakat sahibi para ediyor. Onun için en kısa vakitte 5'inci nesil kendi savaş uçağımızı yapmılıyız
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan, Türkiye korkusundan almadığı silah kalmadı. Bir mal da çıkıp demiyor ki, üretemedikten sonra almak yeterli gelmez diye. Hepsini bertaraf edecek güze sahibiz evelAllah.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman kardeş eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme, varsın alsınlar zaten borç batağında debelenip dusunlar.
    Cevapla
  • Basayev 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sizin yapacağınız tüm hamlelerin hesabını yapmıştır siz bence 300 spartalının yeni versiyonlarını çevirin anca onu becerirsiniz ha birde sizin bir sürü tanrınız varya doğu aldenizde savaşın çıktığında çağrın bakalım gelecekmi kendi halklarını saçma sapan kahramanlık hikayeleri ile kandıran zavallı yunanlar doğu aldenizde savaş çıktığında ensenizde sadece Türk'ün nefesini hissedeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor