Duhok’takine benzer provokasyon İdlib'de planlandı

İstihbarat raporlarına yansıyan detaylara göre, rejim yanlısı milisler Duhok’takine benzer bir provokasyonu İdlib için de planladı. Bölgedeki sivillere saldırıp, suçu muhaliflere atacaklardı

GİRİŞ 25.07.2022 13:14 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası hukuka uygun şekilde, sivil ve çevre hassasiyeti gözeterek gerçekleştirdiği operasyonları lekelemek için şer odakları harekete geçti. Son olarak Kuzey Irak'ın Duhok vilayetine terör örgütünce düzenlenen ve sivillerin ölümüyle sonuçlanan saldırı Türkiye'ye mal edilmeye çalışıldı.

Benzer şekilde Suriye rejimi yanlısı milislerin de ambulans ve yardım kuruluşları araçlarını kullanarak başta İdlib olmak üzere sivillere karşı saldırılar yapacağı ve suçu muhaliflerin üzerine atacağı öğrenildi. Suriye rejimi ve rejim bağlısı milislerin her fırsatta "muhalif gruplarca kimyasal silah saldırısı yapılacak" yalanına bir yenisi eklendi. Muhaliflerin "beyaz baretliler" ya da "beyaz miğferliler" adıyla bilinen insani grupla işbirliği yaparak ambulans ve benzeri araçlarla sivillere karşı saldırılar yapılacağı propagandası son dönemde artan bir yoğunlukla dile getirilmeye başlandığı raporlara yansıdı. Milislerin, rejim güçlerinin sivillere yönelik baskı, tutuklama, mülkleri yağmalama ve Suriyeli muhalif gruplara karşı birçok insanlık dışı eyleme katıldıkları biliniyor. Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan başta sağlık çalışanları ile uluslararası yardım kuruluşlarını hedef almaktan çekinmeyen rejim ve rejim yanlısı milisler terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha gösteriyor.

HEDEFTE BEYAZ BERETLİLER
2014 yılında kurulan Beyaz Baretliler, Hollanda'dan Mayday Kurtarma Vakfı'nın ön ayak olduğu, Türkiye'den AKUT'un da eğitim verdiği, Kanada, ABD, Britanya, Danimarka ve Almanya dâhil pek çok ülke tarafından desteklenmektedir. Türkiye'de de bir koordinasyon merkezi bulunan Beyaz Baretliler, Suriye'de silahlı muhalefetin etkin olduğu bölgelerde faaliyet yürütüyor. Çatışma bölgelerinde sivillere yönelik arama, kurtarma ve sağlık hizmetleri yapan kuruluş, Suriye rejimi tarafından kasıtlı olarak terör bağlantılı militanlarla irtibatlı gösterilmeye çalışılıyor.

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanı bazuklar. Kalleşlikte sınırları yok.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu başlanan önceki gibi yarım kalırsa o iki coğrafya ya girmemizinde imkanı kalmayacak abd oyunu kuruyor yanlışlık abd güçlerine vurulmalı adam zamanında bizim gemiyi vurdular
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye yi durdurmak ve itibarını zedelemek için ıraktaki son sivil ölümlerinin halep teki kilise saldırısı da dahil olayların arkasında iranın şii milislerin esadın ve abd nin kurduğu besleyip büyüktüğü alan verdiği ypg , haşdi şabi gibi terör örgütlerinin parmağı var
    Cevapla
  • !!!!!!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli Ahmet hoca Türkiye'yi iç savaş çıkaracakları konusunda uyardı !! Siz bu hocayı sevmediğiniz için yorumu da onaylamıyorsunuz tabi.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlişlikla begenildi ye tikladim. Tarikatlarin kendisi ic savaş cikaracak. Menzilin gücünü bekliyorlar. Devlet dikkatli olmali.
    Cevapla
  • Bu konu çok önemli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli Ahmet hoca söylemedi mi, iç savaş çıkaracaklar zuhuratta görünüyor, çok az kaldı devletimiz oyunu görüp tedbirleri alsın yoksa hüsrana uğrayacağız diye söyledi ya mübarek adam... Neden müslüman din alimlerini hiç dinlemiyoruz ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İzmir'de deprem!