Rusya ve BAE'den Türkiye'ye Bayraktar teklifi! Suudi Arabistan'dan da AKINCI hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar ve ürettiği S/İHA'larla ilgili Rusya ve BAE'den gelen teklifleri paylaştı. Öte yandan; Suudi Arabistan'ın de AKINCI TİHA'yla ilgilendiğini öne sürüldü.

GİRİŞ 26.07.2022 12:35 GÜNCELLEME 27.07.2022 06:54
Bu Habere 246 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda, Rusya ve BAE'nin Türkiye'ye yaptığı "Bayraktar" teklifini kurmaylarıyla paylaştı.

RUSYA VE BAE'DEN TEKLİF GELDİ

TGRT Haber'de Buğra Olaç imzasıyla yayımlanan habere göre Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in; Baykar'a ait S/İHA'ların üretimiyle ilgili ortak çalışma yapmak istediklerini ifade ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca; BAE'nin de Baykar'a ait bir fabrikayı kendi ülkesinde kurmak için teklif yaptığını belirtti.

MYK'da tahıl koridoruyla alakalı gelişmelerin de gündeme geldiği kaydedildi. Erdoğan, koridorun kurulması hakkında, "Bu konuda Türkiye'nin çabaları sonuç verdi. Bütün dünya Türkiye'yi takdir etti. Bir çok ülke lideri ile telefon açarak veya açıklama yaparak Türkiye'ye teşekkür etti. Bu konu çok önemli. Bunun öneminin yurt içinde çok iyi anlaşılmadığını görüyorum. Türkiye'nin ne kadar önemli bir rol üstlendiğini iyi anlatmamız lazım" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN DA AKINCI TİHA'YLA İLGİLENİYOR

SavunmaSanayiST ise, Suudi Arabistan'ın AKINCI TİHA'yla ilgilendiğini öne sürdü. Kısa süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren AKINCI TİHA'nın, Türkiye ile yumuşayan diplomatik ilişkilerinin ardından Suudi Arabistan'a ihraç edilme potansiyeli var.

AKINCI için şu ana kadar 3 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı. Suudi Arabistan, bu 3 ülke arasında bulunmuyor. Baykar, halihazırda birçok ülke ile de AKINCI ihracatı için görüşmelerini sürdürüyor.

KAYNAK: TGRT HABER VE SAVUNMASANAYİST
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 246
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Araplar siha teknolojisini kendi üzerinden abd ye transfer edebilir tedbiri alınmalı.
    Cevapla
  • Süleyman Şengül 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin zaten siha üretimi var Laptorve predator sınıfı. Ama çok pahalı. Bizimkileri sadece ucuza nasıl getirebiliriz olabilir
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. bu projelerde emeği geçen rahmetli Erbakan Hocanın , samimi dava arkadaşlarının,rahmetli Özdemir Bayraktarın mekanlarını Firdevs cenneti eylesin. Emegi gecip hayatta olanların ömrünü her daim güzel eylesin.
    Cevapla
  • nireli 1 yıl önce Şikayet Et
    vekillerin sahaya inmiş anlatıyorlar bizimkisi biraz şuto işine döndü fol yok yumurta yok ağalar bize göz kırptı buna sevinelim davul zurna çalalım düğün dernek kuralım
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu, Merdan yanardağ denen akıl yoksunu bu haberleri duyunca ne diyor acaba şimdi en çok onu merak ediyorum.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haluk Bayraktar Rusya’yla iş yapmayacağız diye altını çize çize söyledi
    Cevapla
  • Mehmet ÖZKARAMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    siha satışını baykar değil,devlet belirler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama