Baykar'dan 2 ülkede gündem olan jest! TB2'yi ücretsiz verecek

Ukrayna için toplanan Bayraktar TB2 insansız hava aracı parasının hayır kurumlarına yönlendirilmesini isteyen Baykar, TB2'yi ücretsiz bağışlayacak

GİRİŞ 28.07.2022 19:32 GÜNCELLEME 29.07.2022 10:13
Bu Habere 344 Yorum Yapılmış

Baykar, Polonya'da Ukrayna için "Bayraktar TB2" alınması amacıyla toplanan bağışların Ukrayna'daki yardım kuruluşlarına iletilmesini isteyerek, Ukrayna'ya "Bayraktar TB2" bağışlama kararı aldı.

BAYKAR'DAN MEKTUP GÖNDERİLDİ

Polonya'daki yardım kampanyasının organizatörü ve gazeteci Slawomir Sierakowski'ye Baykar tarafından gönderilen mektupta, Polonyalıların topladığı yardımların Ukrayna'daki yardım kuruluşlarına yönlendirilmesi teklif edilerek bu ülkeye ücretsiz "Bayraktar TB2" insansız hava aracı sağlanacağı kaydedildi.
 

Rusya ve BAE'den Türkiye'ye Bayraktar teklifi! Suudi Arabistan'dan da AKINCI hamlesiRusya ve BAE'den Türkiye'ye Bayraktar teklifi! Suudi Arabistan'dan da AKINCI hamlesi

Mektupta, kampanyayı destekleyen Polonya halkına duyulan minnettarlık ifade edilerek, yüz binlerce vatandaşın katıldığı çalışmanın etkileyici olduğu vurgulandı.

Sierakowski'ye bir teklif iletilen mektupta, şöyle denildi:

"Kampanyanız çerçevesinde, Ukrayna halkına bir Bayraktar TB2 sağlayacağız. Böylece anavatanlarını daha iyi koruyacaklar. Topladığınız bağışların da Ukraynalı hayır kurumları tarafından Ukrayna'yı güçlendirecek amaçlara tahsis edilmesine nezaret edeceğiz. Arzumuz, teklifimizin ve bu kampanyanın, bir an önce sona ermesi için dua ettiğimiz bu zor zamanlarda masum Ukraynalıların hayatını kurtarmada başarılı olmasıdır."

BAYRAKTAR TB2 BAĞIŞ KAMPANYALARI

Ukrayna ordusuna ve halkına destek için Bayraktar TB2 satın alınıp bağışlanması amacıyla bir dizi ülkede kampanyalar başlatılmıştı. Kampanyalar sonunda Ukrayna'da 3, Litvanya'da 1 Bayraktar TB2 alımı için hedeflenen rakamlara ulaşıldı.

Baykar, Ukrayna ve Litvanya'daki kampanyalara karşılık olarak toplam 4 Bayraktar TB2'yi hibe edip, toplanan kaynağın da Ukrayna halkı için kullanılmasını istemişti.

Kanada'da da aynı amaçla açılan kampanya ise devam ediyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 344
  • göbekli losyonu 1 yıl önce Şikayet Et
    abi n,ye ukranya? anlamı yorum zaten eksiklerimiz varken bunu niye yapıyoruz ki
    Cevapla
  • Sabret 1 yıl önce Şikayet Et
    o paralarla Rusların Suriye'de Libya'da vs evsiz bıraktığı insanlara ev yapın, o paraları müslüman coğrafyasında yardıma dönüştürün. Onlar ihaları nasıl olsa alacak, bedava vermeye gerek var mı ki? Neyse...
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Parayla'da olsa bazı ülkelere silah verilmemeli Kaldi ki bedeva vermek hiç doğru değil bunu duyan diğer ülkeler sıraya girer kampanya başlatır nede olsa bedeva İHA alacaklar ABD parasını almasına rağmen F35 vermedi parayı da vermedi bari F16 verin dedik yalvar yakar yine vermediler Kim olursa hangi ülke olursa olsun bedeva vermeyin alın parayı Türkiyede genç beyinleri finansa edin yeni teknolojilerin oluşmasına katkı sunun
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes neticeye göre yorum yapıyor.Arkadaş bu uygulama milyonlarca insanın Müslüm olmasına sebep olabilir bu ihtimal çok güçlü ve devlet bunu bilerek yapıyor.Silah kullanmadan 0lkeleri akıllıca fethedebilirsiniz
    Cevapla
  • Hamza ÇELİK 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez kardeş :)
    Cevapla
  • Sevtap 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı bize ambargo uygulayıp satmıyor silah. Bağış yerine satış yapalım derim. Hem vergi gelir döviz girer Ülkemize. Bedavayı gören sıraya girmiş. Kampanya yapıp para toplar olmuşlar. Sonu gelmez ona bedava bize yokmu biz de isteriz bedava diyen ülkeler sırada. Hiç biri şimdiye TÜRKİYE mize en ufak bağış yardımları olmuşmu bu ülkelerin. Tabi en iyisini Devlet büyüklerimiz ve sayın Bayrakta bilir saygılar. Abd parasını alıpta vermiyor. F16 içinde yunanı şart koşuyor. Rusya uçak verir belki. Bir de belki bize karşı yunana silah desteği yardımı yapar bu avrupa vs.
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Alacaksin parayi ihtiyaci olanlara dagitacaksin istemiyorsan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak