Müslüman Kardeşler'den tarihi karar! Resmen ilan edildi

Mısır’da büyük bir halk desteğine sahip olan ve Kahire yönetimi tarafından terör oluşumu olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler, şiddeti reddettiklerini belirterek siyasetten çekildiklerini duyurdu.

Müslüman Kardeşler'den tarihi karar! Resmen ilan edildi
Müslüman Kardeşler'den tarihi karar! Resmen ilan edildi
GİRİŞ 29.07.2022 19:07 GÜNCELLEME 29.07.2022 19:08
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

2013 yılında yaşanan darbenin ardından Mısır’da Sİsi yönetimi tarafından terör oluşumu olarak ilan edilen Müslüman Kardeşler, hükümetten deviren yetkililerle yeni bir iktidar mücadelesi başlatmayacağını açıkladı.

Kahire yönetimi tarafından terör örgütü ilan edilen Müslüman Kardeşler'in Rehberlik Konseyi Başkanlığı vekili İbrahim Münir, Reuters’a yaptığı açıklamada grubun uzun süredir şiddeti reddettiğini yineledi.

'HERHANGİ BİR MÜCADELEYİ REDDEDİYORUZ'

Münir, “Bunun Müslüman Kardeşler'in ideolojisinin dışında olduğunu düşünüyoruz. Sadece şiddet ve silah kullanımı değil, Mısır'da güç için herhangi bir biçimde mücadeleyi reddediyoruz” şeklinde konuştu.



"Siyasi partiler arasındaki seçimler devlet tarafından organize edilse bile biz güç mücadelesini reddediyoruz. Bu tamamen bizim tarafımızdan reddedilmektedir” diyen İbrahim Münir, sandığa gitmeyeceklerini vurguladı.

1950'ler ve 1960'larda Mısır'da iki kez hapse atılan ve son 40 yılın çoğunu sürgünde geçiren 85 yaşındaki Münir, Müslüman Kardeşler üyelerinin daha önce zor zamanlar atlattığını, ancak şimdi kurulduğundan bu yana geçen 90 yıllık süredeki en zorlu dönemi yaşadığını söyledi.

Rakamları 5 ila 6 bin arasında olduğu tahmin edilen Müslüman Kardeşler destekçilerinin hapiste olduğunu ve sayılarının tam olarak belirlenemediğini belirten İbrahim Münir, birçoğunun ise paralarına da el konulduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

2012'de ülkedeki ilk cumhurbaşkanlığı seçimini Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Mursi kazanmış, seçimden bir yıl sonra, yönetimine karşı oluşan kitlesel protestoların ardından ordu tarafından devrilmişti.

Mursi, 2019 yılında yargılandığı sırada hayatını kaybederken, yaklaşık 9 yıldır baskı altında olan Müslüman Kardeşler oluşumunun üyelerinin büyük bir bölümü hapse atılmış ya da yurtdışına kaçmıştı.

1928 yılında kurulan Müslüman Kardeşler, Mısır’da halihazırda geniş bir halk desteğine sahip durumda bulunuyor.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 149
  • ah ahh 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef onlara yardımcı olamadık. Destek olamadık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ancak maalesef. Kafirlerden, bölücülerden, münafıklardan kafamızı kaldıramıyoruz ki! zaten onların en büyük derdi de müslümanlar kardeş olup birbirlerine destek olmasın. amaçlarına ulaşıyorlar. Bi Türkiye kaldı. darbe yapamadılar ancak 6'lı ittifakla bastırıyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çekilmeyin !... Eninde sonunda kuklalar kaybedeceklerdir....
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere de açıkça şunu desinler: Bu darbe ile gelen Sisi hükumetini gerçek bir hükumet olarak tanımıyoruz
    Cevapla
  • Hürmüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar tahrir meydanında esmaları ve 1500 kişiyi şehid vermişler senin dediğini söylemek için. Hiç tarih bilmez misin sen . Oku, oku. Cehaletini alsın
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam demokrasiyle gelemeyeceğinin en büyük göstergesi. Nevebi olmayan her yol böyle başarısız olmaya, rezil olmaya mahkumdur...
    Cevapla
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti geldi ya. İlla suudiler gibi uydu amerika mı olacaksın
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde islam nasıl geliyor? Siz islami demokratik seçimle mi tercih ettiniz? Sandık koyup evde en çok oy alan dini mi seçtiniz? Nebevi yazamayıp, islam aklı vereceksin bize değil mi? Sayende laikliğin ne olduğunu anladım. Ak Partili olmayanların da müslüman olma hakkına laiklik deniyormuş. Dediği lafa bak utanmasa bize cihat ilan edecek. Allahım sen affet, mekkedeki cahiliye devrine denk geldim resmen.
    Cevapla
  • Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri çekilme politikası,halk ihtilâli bile olabilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik