Biden: El Kaide lideri Zevahiri'yi öldürdük

ABD Başkanı Joe Biden, El Kaide üst yöneticisi Eymen Zavahiri'nin Afganistan'da düzenlenen hava saldırısı ile öldürüldüğünü doğruladı.

GİRİŞ 02.08.2022 00:42 GÜNCELLEME 02.08.2022 16:29
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray bahçesinde kameraların karşısına geçen Joe Biden, Zavahiri'nin Kabil'de ailesi ile saklandığının tespit edildiğini ve kendisinin onayı ile pazar günü insansız hava aracı ile operasyon düzenlendiğini belirtti.

Biden, "Zavahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok" diye konuştu.

Zavahiri'ye yönelik operasyon ile adaletin yerine getirildiğini kaydeden Biden, 11 Eylül 2001 saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine de rahatlama sağlandığını ifade etti.

Biden, "Bu gece bir kez daha netleştiriyoruz ki ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, ABD sizi bulur ve çıkarır" dedi.

Zavahiri'ye yönelik operasyonu "bir başarı" olarak niteleyen Biden, ABD istihbarat birimlerine de bu konudaki "olağanüstü ısrarları ve becerileri" dolayısıyla teşekkür etti.

TALİBAN'DAN ABD SALDIRISINA TEPKİ

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'ın başkenti Kabil'de El Kaide üst yöneticisi Eymen Zavahiri'nin öldürüldüğü ABD'nin İHA saldırısını kınadı.

Mücahid, saldırıyla ilgili kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, pazar günü sabahı Kabil'in merkezinde bulunan Şerpur Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırının ABD'ye ait İHA tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Söz konusu saldırıyı kınayan Mücahid, bunun uluslararası ilkelerin ve yabancı güçlerin Afganistan'dan ayrılması konusunda ABD ile Taliban arasında 2020'de varılan Doha anlaşmasının ihlali olduğunu kaydetti.

Mücahid, Zavahiri'nin ölümü hakkında yorumda bulunmadı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 165
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar anlasmasina istinaden biri vermis digeri vurmustur. Birinin dolara digerinin basariya ihtiyaci var. Bidon kekelemeden konusmus basariyi yakalamis ihtiyar beyni takinti yapmamis genclesmis. Aslinda centcomice bi taziye mesaji cekilmeli bence en buyuk muttefiklerinden biri vurulmus.
    Cevapla
  • Osman58 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadan büyük terörist mi var.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist ABD
    Cevapla
  • ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist öldü denilince ..bidon geberdi sandim
    Cevapla
  • xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    hicde müslümana benzemiyor sakali kes iyi bir tras güzel bir elbise iyi bir ev iyi bir aylik, araba yasa abc de kendi memleketinde
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan palyaço
    Cevapla
  • ….. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu saydıklarınızdan olanlar müslümangibi görünmüyor mu yani :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti