Taliban'dan Pakistan iddiası: ABD suikast için onların hava sahasını kullandı

Taliban, El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'yi hedef alan İHA saldırısında Pakistan hava sahasının kullanıldığını iddia etti.

Taliban'dan Pakistan iddiası: ABD suikast için onların hava sahasını kullandı
Taliban'dan Pakistan iddiası: ABD suikast için onların hava sahasını kullandı
GİRİŞ 29.08.2022 08:49 GÜNCELLEME 29.08.2022 08:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taliban geçici hükümetinin Savunma Bakanı vekili Molla Muhammed Yakub Mücahid, terör örgütü El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin öldürüldüğü hava saldırısının Pakistan hava sahası kullanılarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

Başkent Kabil'de düzenlediği basın konferansında konuşan Mücahid, Zevahiri'nin öldürüldüğü saldırıya dair açıklamada bulundu.

ABD'nin söz konusu hava saldırısı ile Afganistan'ın egemenliğini ihlal ettiğini savunan Mücahid, "Bizdeki bilgilere göre, bunlar (İHA) Pakistan üzerinden Afganistan'a girdi ve Pakistan'ın hava sahasını kullandı. Pakistan'dan hava sahasını bize karşı kullanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Daha önce de Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, yaptığı açıklamada ABD İHA'larının zaman zaman Afganistan üzerinde uçtuğunu belirtmişti.

Biden: El Kaide lideri Zevahiri'yi öldürdükBiden: El Kaide lideri Zevahiri'yi öldürdük

Zevahiri, altı bıçaklı ninja füzesiyle öldürüldüZevahiri, altı bıçaklı ninja füzesiyle öldürüldü

Öldürüldü ama ortada ceset yokÖldürüldü ama ortada ceset yok

PAKİSTAN'DAN TALİBAN'A TEPKİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Mücahid'in açıklamalarından derin endişe duyulduğu vurgulandı.

Açıklamada, herhangi bir delil olmaksızın bu tür varsayımsal iddiaların son derece üzücü ve sorumlu diplomatik davranış normlarına aykırı olduğu kaydedildi.

Pakistan'ın terörün tüm form ve tezahürlerini kınadığına işaret edilen açıklamada, Afganistan topraklarının herhangi bir ülkeye karşı terör amacıyla kullanılmasına izin verilmemesi konusunda uluslararası taahhütleri yerine getirmesi için geçici yönetime çağrıda bulunuldu.

Terör örgütü El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 31 Temmuz'da ABD'nin insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    İmran Khan iktidardan alaşağı edilir edilmez,Pakistan FETÖ'sü (illegal darbeci Örgüt Tahir-ül Kadri'nin adamları) ABD'ye yolları açtı ,olay bundan ibaret,Taliban Pakistan'ı değil-yani sosyal düşmanlık duygularını körüklememek için,mevcut Pakistan hükümetini eleştirsin ve en kısa zamanda Tahir-ül Kadri'yi etkisiz hale üzere Afganistan'dan bir casus timini oraya göndermeli,çözüm bu.
    Cevapla
  • AnadoluBirliği 1 yıl önce Şikayet Et
    radar izimi var elinizde :)))
    Cevapla
  • Ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah abd ye ve yanında yer alan NATO BM ve hangi ülke varsa lanet etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar