Zevahiri'nin ölümünün ardından ilk üst düzey görüşme

ABD ile Taliban arasında terör örgütü El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin 31 Temmuz'da öldürülmesinin ardından ilk üst düzey görüşmenin Katar'ın başkenti Doha'da yapıldığı bildirildi.

Zevahiri'nin ölümünün ardından ilk üst düzey görüşme
Zevahiri'nin ölümünün ardından ilk üst düzey görüşme
GİRİŞ 09.10.2022 13:31 GÜNCELLEME 09.10.2022 13:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CNN International'ın haberine göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktör Yardımcısı David Cohen, Taliban İstihbarat Başkanı Abdul Hak Vasik ile yüz yüze görüştü.

Görüşmede terörle mücadelenin ele alındığı belirtildi.

ABD ile Taliban arasında son olarak eylülde esir takası yapılmıştı.

David Cohen

Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'e yakınlığıyla bilinen Hacı Beşir Nurzey karşılığında Taliban'ın elinde tutuklu bulunan ABD vatandaşı Mark Frerichs serbest bırakılmıştı.

El-Kaide kurucusu Usame Bin Ladin'in halefi Eymen ez-Zevahiri'nin 31 Temmuz'da Kabil'in merkezinde ABD'nin insansız hava aracı (İHA) ile öldürüldüğü açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar Amerikan güdümünden çıkmalıdır. Daha geçen yıllarda amerika katarı vahhabileştirmek için darbe planladı. Darbeyi Türkiye önlemişti.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    katar fazlaca amerikan güdümlü
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuç mücahid sizin hakkınızdan gelecek inşallah
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adamları iyi çalışmadı ABD icin, bu yüzden öldüler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Yıldızların altında tarihi yolculuk