Tayland F-16'ları emekli edip F-35 alacak

Tayland, mevcut hangarda bulunan F-5E ve F-16AM savaş uçakları yerine F-35 almak için harekete geçti.

Tayland F-16'ları emekli edip F-35 alacak
Tayland F-16'ları emekli edip F-35 alacak
GİRİŞ 04.08.2022 10:08 GÜNCELLEME 05.08.2022 12:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tayland parlamentosunun alt kanadı, 3 Ağustos'ta 2023 bütçe taslağını oyladı. Oylanan taslakta, ülkenin Lockheed Martin F-35A Lightning II çok amaçlı savaş uçağı satın almasının önünü açan bir hüküm yer aldı.

Onaylanan bütçe projesi, ilk iki F-35'in önümüzdeki yıl sipariş edileceğini varsayıyor. Bütçede bu amaçla 7,4 milyar THB (yaklaşık 204 milyon ABD Doları) ayrıldı. Karar, Tayland'ın Uzak Doğu Asya'daki F-35 Lightning II ailesinin dördüncü kullanıcısı olabileceği anlamına geliyor.

Singapur da Uzak Doğu şu anda Güney Kore ve Japonya tarafından kullanılan F-35 savaş uçaklarından 4 adet sipariş verdi.

F-16 SAVAŞAN ŞAHİN YERİNE BEŞİNCİ NESİL F-35

Tayland'ın alacağı F-35 A Lightning II savaş uçakları, şu anda kullanılan Northrop F-5E / F Tiger II ve Lockheed Martin F-16AM / BM Fighting Falcon savaş uçaklarının yerini alacak. Bangkok'taki yetkililer, Amerikan uçaklarına ek olarak, İsveçli Saab JAS-39 Gripen'in alımlarının devamını da düşündüler.

İlk F-35A Lightning II'yi sipariş etmek için bütçenin onaylanması sadece bir başlangıç. Tayland'ın ABD makamlarına resmi bir Talep Mektubu gönderip göndermeyeceği veya ne zaman göndereceği konusunda şu anda herhangi bir bilgi yok. Bu da o ülkeye olası uçak satışı için federal bir yetkilendirme süreci başlatacak.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha. Tayvan tayland ne alaka
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlık tayvan haber tayland :)
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin başlığı tayvan alttaki detayında tayland. Ne kadar büyük hata tayvan cin in hak iddia ettiği ada tayland turizm ülkesi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!