AB, Myanmar'da yeni idamlardan endişeli

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Myanmar'da geçen ay uygulanan 4 siyasi idamı "provokasyon" olarak nitelendirdi ve yeni idamlar beklediğini bildirdi.

AB, Myanmar'da yeni idamlardan endişeli
AB, Myanmar'da yeni idamlardan endişeli
GİRİŞ 05.08.2022 15:21 GÜNCELLEME 05.08.2022 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kamboçya'daki Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) toplantısı sırasında İspanyol EFE haber ajansına yaptığı açıklamada, Myanmar'da geçen yıl yapılan askeri darbeye karşı "daha cesur ve güçlü" tavır alınması gerektiğini söyledi.

Cuntanın geçen ay 4 kişiyi siyasi nedenlerle idam etmesinin "açık bir provokasyon" olduğunu dile getiren Borrell, idamların derin endişe kaynağı olduğunu ifade etti.

Borrell, Myanmar'da gelecek günlerde daha fazla idamın uygulanacağından endişe duyduğunu aktardı.

Borrell, başta Myanmar'ın komşusu olan Asya ülkeleri olmak üzere uluslararası camiayı Myanmar'daki askeri yönetimi baskı altına almak için tüm ekonomik ve siyasi kuvvetini kullanmaya çağırdı.

Myanmar'da OHAL 2023'e kadar uzatıldıMyanmar'da OHAL 2023'e kadar uzatıldı

'Myanmar cuntası çocuklara 'vahşice' saldırdı'"Myanmar cuntası çocuklara 'vahşice' saldırdı"

BM, Myanmar askeri yönetiminin idam kararına tepki gösterdiBM, Myanmar askeri yönetiminin idam kararına tepki gösterdi

Myanmar ordusu, Kasım 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 2 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alınırken 10 binin üzerinde kişi ise halen cezaevinde tutuluyor.

Askeri mahkemeler, tutuklulardan 2'si çocuk 114 siyasi mahkum hakkında idam kararı vermiş, en son 25 Temmuz'da eski iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliği'nden (NLD) milletvekilin de bulunduğu 4 kişi, yargılandıkları askeri mahkemenin emriyle idam edilmişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu AB, herhese akıl verir, yüksek perdeden asıp keserdi. Bu günlerde çok duygusallaştı Dokunsan ağlayacaklar. Endişelenmek yerine bir takım icraatlar yapmaları gerekmez mi.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna için ayağa kalkan dünya, Myanmar da binlerce insan katledildi, hani kimsede ses yok. Dünyanın her neresinde olursa olsun, hristiyan, yahudi, budist vs vs puta tapanlar inşaallah birbirinize düşersiniz
    Cevapla
  • hıdır diker 1 yıl önce Şikayet Et
    dilerim en kısa zamanda tüm dünyada idamlar yeniden başlar yoksa gidişat çok kötü olmaz olsun böyle özgürlük.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!