İsrail zulmü sürüyor: Filistinlilerin evleri yıkıldı

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da, İsrail güçleri Filistinlilere ait yapıları yıkarken, tarım arazilerine de zarar verdi.

İsrail zulmü sürüyor: Filistinlilerin evleri yıkıldı
İsrail zulmü sürüyor: Filistinlilerin evleri yıkıldı
GİRİŞ 08.08.2022 15:11 GÜNCELLEME 08.08.2022 15:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Batı Şeria'da gördü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu Cenin şehrinin güneyindeki Cebe beldesine baskın düzenledi.

İsrail askerleri, "izinsiz" olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 5'i konut olarak kullanılan 9 yapıyı yerle bir etti.

İsrail güçlerinin 6 Temmuz'da Cebe beldesine düzenlediği baskında arbede yaşanırken, 20 yaşındaki Filistinli Rafik Riyad Gannam hayatını kaybetmişti.

TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİLER

Batı Şeria'nın güneyinde El-Halil yakınlarındaki Tarkumya bölgesine de baskın yapan İsrail güçleri, tarım arazilerini tahrip etti.

İsrail askerleri, Tarkumya'da bulunan 12 dönüm tarım arazisindeki zeytin ağaçlarını buldozerlerle söktü.

İsrail yönetimi, Batı Şeria'nın "C bölgesi" ile Doğu Kudüs'te "imar izni" olmadığı gerekçesiyle Filistinlilere ait evleri zorla yıkıyor. Filistinlilerin ise "imar izni" almak için bazen yıllarca beklemeleri gerekiyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Filistinli sivil toplum kuruluşu "Toprak Araştırmalar Merkezi"nin Ekim 2021'de yayımladığı raporunda, İsrail'in, işgalin başladığı tarih olan 1967'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 11 bin 900 evi yıktığı, 73 bin kişiyi ise yerinden ettiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Ömer İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük İsrail için son adımlar.Dünyayıp pandemi, ekonomik krizler ve savaşlarla oyalayıp Filistin'i tamamen işgal ediyor ve emellerine ulaşıyorlar.Müslümanlar da siyasi ve dünyevi hırsları için binbir takla atıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama