ABD'de İnternet çok pahalı diyerek kendi şirketini kuran adam 2.6 milyon dolar kazandı

Jared Mauch, bir internet servis sağlayıcısının (İSS) kırsal kesimde bulunan evine fiber kablo çekmek için 50 bin dolar istemesi üzerine sinirlenerek kendi İSS şirketini kurdu. Kurduğu şirket şimdi hükümetten 2.6 milyon dolar alacak.

ABD'de İnternet çok pahalı diyerek kendi şirketini kuran adam 2.6 milyon dolar kazandı
ABD'de İnternet çok pahalı diyerek kendi şirketini kuran adam 2.6 milyon dolar kazandı
GİRİŞ 11.08.2022 14:36 GÜNCELLEME 11.08.2022 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Michigan eyaletinde Jared Mauch adında bir girişimci kırsal evinde AT&T isimli İSS'den düşük hızlarda hız alınca başka bir firmanın kapsını çaldı. Kapısını çaldığı firmalardan Comcast, Mauch'un kırsaldaki evine fiber kabo çekmek için 50 bin dolar istedi. Bu ücrete sinirlenen adam en doğru seçeneğin kendi İSS şirketini kurmak olduğuna karar verdi.

Mauch yaklaşık 70 müşteriyle başladı, ancak kurduğu şirket kısa sürede 600 aboneye yükseldi. Şirketin bu başarısı ABD'de yetkililerin dikkatini çekti.

Geçen yıl, ABD hükümeti koronavirüs nedeniyle altyapı projeleri için Michigan eyaletine ilçesine 71 milyon dolar ayırdı. Mauch daha sonra bu destek programına başvuru yaparak hizmet verilmeyen veya yetersiz hizmet verildiği bilinen evlere fiber kablo çekilmesi için şirketine 2.6 milyon dolar fon sağladı.

Mauch kendi çabasıyla çektiği 8 km uzunluğunda fiber kabloyu sözleşme gereği 2026'ya kadar 85 km'ye çıkarması gerekiyor. Ancak Mauch, 2023'ün sonuna kadar bu hedefin tamamlanacağını öngörüyor

Mauch'un kurduğu İSS'den hizmet alan müşteriler, ayda 55 doları karşılığında 100 Mbps internete veya ayda 79 dolar karşılığında ise 1 Gbps internete sahip oluyor.

Ağ mimarı olan Mauch konuyla ilgili duygularını "Kesinlikle tüm komşularım tarafından çok daha iyi tanınıyorum... İnsanların cep telefonlarında 'fiber kablocu' olarak kayıtlıyım" sözleriyle açıkladı.

KAYNAK: HABER7, ARSTECHNICA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki; öfkeyle kalkan her zaman zararla oturmuyormuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor