Yunan vekilden skandal sözler: ‘Batı Trakya’daki Türkler gerekirse dinlenebilir’

Yunanistan'da iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili, Parlamento İkinci Başkan Yardımcısı ve Eski Adalet Bakanı Athanasiu, ülkedeki Batı Trakyalı Türk yetkilerin, "ulusal güvenlik nedeniyle gerekirse dinlenebileceğini" iddia etti.

Yunan vekilden skandal sözler: ‘Batı Trakya’daki Türkler gerekirse dinlenebilir’
Yunan vekilden skandal sözler: ‘Batı Trakya’daki Türkler gerekirse dinlenebilir’
GİRİŞ 13.08.2022 03:07 GÜNCELLEME 13.08.2022 03:12
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Midilli'deki yerel bir televizyon kanalı olan Aeolos TV'ye konuşan Athanasiu, "Diyelim ki Ortodoks Hıristiyanlardan tamamen farklı bir dini yönelime sahip bir milletvekili komşu bir ülkeye, Türkiye'ye düzensiz göçmenlerin nerelere girebileceği konusunda bilgi veriyor. Tanrı aşkına hiçbir şey kastetmiyorum. Sadece örnek veriyorum." dedi.

Gazetecinin bu durumda Batı Trakyalı milletvekillerinin dinlenip dinlenemeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Athanasiu, "Yasamanın öngördüğü prosedür izlenirse tabii ki." diye konuştu.

İktidar milletvekilinin açıklamasına, ülkedeki muhalefet partilerinden tepki açıklamaları geldi.

Ana muhalefet partisi SYRIZA'dan yapılan açıklamada, Athanasiu'nun Ortodoks olmayanların ulusal tehdit olduğunu iddia ettiği değerlendirmesini yapılarak "(Başbakan Kiryakos) Miçotakis'in bir konuşmasında ima ettiği şeyi açıkça söyledi ve hükümetinin tehlikeli eylemlerini ulusal güvenliğe ve 'karanlık güçlere' atıfta bulunarak örtbas etmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

"KABUL EDİLEMEZ"

Ülkenin üçüncü en büyük partisi PASOK'dan yapılan açıklamada ise Athanasiu'nun beyanlarının "kabul edilemez" olduğu belirtilerek kınama mesajı paylaşıldı.

Athanasiu, tepkilerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu açıklamasında sadece örnek verdiğinin altını çizerek "Trakyalı milletvekillerinin vatanseverliğinden şüphem yok." değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan Parlamentosunda, 2"si PASOK, 1'i SYRIZA'dan olmak üzere 3 Batı Trakyalı Türk milletvekili bulunuyor.

DİNLEME SKANDALI

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatının (EYP), PASOK lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis ile Yunan gazeteci Thanasis Koukakis'in telefonlarını "Predator" adlı bir casus yazılımla dinlediği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon, "bilgi toplama sürecindeki dikkatsizlik" gerekçesiyle Miçotakis'in "sağ kolu" ve yeğeni olan Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis ise söz konusu casus yazılım şirketiyle ticari bağlantıları olduğu yönündeki iddialar üzerine istifa etmişti.

Miçotakis, konuya ilişkin "Yanlıştı. Bilgim yoktu, eğer olsaydı buna asla izin vermezdim." açıklamasını yapmıştı. EYP'nin güçsüz olmasını isteyen çok sayıda düşmanlarının olduğu ileri süren Miçotakis, "Yunanistan dışında bazı karanlık güçler, ülkede herhangi bir istikrarsızlık planı üzerinde çalışıyorlarsa, Yunanistan'ın güçlü olduğunu bilmeliler." diye konuşmuştu.

DIŞ BAĞLANTI İDDİASI

Yunan basını, Andrulakis'i dinleme talebinin "Ukrayna ve Ermenistan istihbarat teşkilatlarından geldiğine dair bilgiler bulunduğunu" öne sürmüştü.

EYP tarafından basına sızdırıldığı tahmin edilen bu iddia, Ukrayna'nın Atina Büyükelçisi Sergii Shutenko ve Ermenistan'ın Atina Büyükelçisi Tigran Mkrtchian tarafından yalanlanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bati trakyali Türk kardeslerimiz ayaklanmali, sic susmamalilar taki yunan makamlari tam cildirana kadar. Enin de sonun da Türkiye bu ise müdahil olacakdir oradaki yeterki orada yasayan kardeslerimi ilk hreketi yapsinlar.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanli yetkililer demedi demeyin cogu yakinda kafayi tamamen yetirecekler 24 saat koku icinde yasiyorlar tamamen parayonak opmuslar ulkeleri elden gitmis abd ve ab muhtac olmuslar hala bos bos konusuyorlar bu bastakilerde kendi topraklarinda siginmaci durumuna yakinda dusecekler haberlerinde yok bukadar saflar
    Cevapla
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Manyak mıdır nedir Dinleyin Romanın Arkasına Saklandiniz Kurtulamadız Şimdi Amarika ve Avrupanin Arkasına Saklaniyorsunuz Gene Sizi Bogariz Akıllı Olun
    Cevapla
  • Alpagu 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki rum, yunan, ermeni... ve severleri dinlenirse, Batı Trakyada kim dinleniyor öğrenilir, içerdeki terör faaliyetleri azalır,herşey çok kötü olmadan önlenir
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bütün Yunanistan'ı dinliyor haberin var mı?Ülkendeki FETÖ cular hepinizin neler yaptıklarını Pentagona bildiriyor haberin var mı?Sizler uyumaya ve size biçilen Türkiye düşmanlığı masallarına sarılmaya devam edin.Ancak denize döktüğümüzde uyanırsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!