Mahmud Abbas'ın Filistin'i savunması Batı'yı rahatsız etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın muhabirin kışkırtıcı sorusu üzerine Filistin'e yapılan zulümleri dile getirmesi, Almanya ve İsrail'i rahatsız etti. Filistinli yetkili Ebu Rudeyne, gelen tepkiler sonrası Abbas'a destek verdi.

Mahmud Abbas'ın Filistin'i savunması Batı'yı rahatsız etti
Mahmud Abbas'ın Filistin'i savunması Batı'yı rahatsız etti
GİRİŞ 19.08.2022 21:34 GÜNCELLEME 19.08.2022 21:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçtiğimiz salı günü Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı ortak basın toplantısında, bir muhabirin provokatif sorusuna verdiği "haklı" cevap sonrası adeta "uluslararası bir linçe" maruz kaldı.

Toplantıda bir muhabir, "1972'de Münih Olimpiyatları'ndaki saldırıdan dolayı Filistinliler adına İsrail ve Almanya'dan özür dileyip olayın aydınlatılmasına yardımcı olup olmayacağını" sordu. Bu soru karşısında tepkisini dile getiren Abbas, "1947'den bugüne İsrail, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi. Filistinliler her gün İsrail ordusu tarafından öldürülüyor. Bu yeter; artık barışı, güvenliği ve istikrarı sağlayalım" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail, Gazze'de 5 çocuğun öldüğü saldırıyı üstlendiİsrail, Gazze'de 5 çocuğun öldüğü saldırıyı üstlendi

GAZZE'DE 50 SİVİL KATLEDİLİRKEN YAŞANDI

İsrail'in Gazze'de kadın ve çocukların da olduğu 50 sivili katlettiği hava saldırılarının gölgesinde sarf edilen bu sözler sonrası Almanya ve İsrail cephesi adeta "nefret kustu".

Alman Şansölye Scholz, toplantı sonrası Twitter'da "Bu sözler tahammül edilemez, çok rahatsızlık duydum" açıklamasını yaptı. Muhalefet liderleri ise, Scholz'un toplantıda sessiz kalmasına bile tepki gösterdi. 

İSRAİL BAŞBAKANI RAHATSIZ OLDU

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mahmud Abbas'ın Alman toprakları üzerinde İsrail’i '50 soykırım' işlemekle suçlaması sadece ahlaki bir rezalet değil, acımasız bir yalandır. Holokost'ta 1 buçuk milyon Yahudi çocuk dahil olmak üzere 6 milyon Yahudi öldürüldü. Tarih onu (Abbas’ı) affetmeyecek” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bununla da yetinmeyen Almanya'da Berlin Eyalet Kriminal Dairesi, "Halkı kim ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle" Abbas hakkında soruşturma açtı.

Filistin, Mahmud Abbas'ın 'İsrail 50 Holokost işledi' sözlerine açıklık getirdiFilistin, Mahmud Abbas'ın 'İsrail 50 Holokost işledi' sözlerine açıklık getirdi

FİLİSTİNLİ SÖZCÜ: FİLİSTİN HALKININ HAKLARINI BALTALAMA AMACINDALAR

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Abbas'ın Berlin'deki sözleri sonrası Almanya ve İsrail'den gelen tepkilere ilişkin açıklama yaptı.

Ebu Rudeyde, Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan açıklamada, Abbas'ın karalama kampanyasına maruz kaldığını belirterek, bu kampanyanın Filistin davasının ve Filistin halkının haklarını baltalama amacı taşıdığını ifade etti.

Bu karalama kampanyasını kınayan Ebu Rudeyne, hangi kesimden olursa olsun bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ebu Rudeyne, "Başkan'a karşı yapılan bu acımasız kampanyanın hedefinde, Mahmud Abbas'ın daima vurguladığı, ne pahasına olursa olsun Kudüs'ten ve Kudüs'teki İslami ve Hristiyan kutsal mekanlardan taviz vermediği Filistin ulusal projesi vardır." ifadelerini kullandı.

"ASIL AMAÇLARI FİLİSTİN'İN DİK DURUŞUNU ENGELLEMEK"

Çifte standart uygulayan dünya ülkelerinin, İsrail'in günlük olarak Filistinlilere karşı işlediği ve işlemeye devam ettiği "vahşi suçlar" karşısında sessiz kaldığını ve harekete geçmediğini kaydeden Ebu Rudeyne, "Başkan Abbas'ın sonrasında yayımladığı ve tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğu açıklamaya rağmen, karalama kampanyası hâlâ sürüyor. Bu durum, kampanyanın asıl amacının Filistin'in dik duruşunu engellemek olduğunu ortaya koyuyor." ifadelerine yer verdi.

Bild gazetesi, bugün, Berlin polisinin Filistin Devlet Başkanı Abbas hakkında, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlenen basın toplantısındaki sözlerinden dolayı Alman Ceza Kanunu'nun 130. maddesi uyarınca "halkı kışkırtma" suçlamasıyla ön inceleme başlattığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 12
  • yargıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrulara nezaman tahammül edeceksiniz.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ayağa kalktığı gün İsrail yok olacak inşallah
    Cevapla
  • Zinaar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni sevdalisi abbas ve halki
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya israil'n sömürgesidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri