Finlandiya Başbakanı, resmi konutunda çekilen 'üstsüz misafir fotoğrafı' için özür diledi

Finlandiya Başbakanı Marin, resmi başbakanlık konutunda çekilmiş, konuklarının üstsüz fotoğrafı nedeniyle özür diledi.

Finlandiya Başbakanı, resmi konutunda çekilen 'üstsüz misafir fotoğrafı' için özür diledi
Finlandiya Başbakanı, resmi konutunda çekilen 'üstsüz misafir fotoğrafı' için özür diledi
GİRİŞ 24.08.2022 02:28 GÜNCELLEME 24.08.2022 02:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

BBC'de yer alan habere göre, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, sosyal medyaya sızan resmi başbakanlık konutunda iki kadın arkadaşının üstlerini çıkarıp öpüştüklerinin görüldüğü fotoğrafın "uygun olmadığını" kabul ederek özür diledi.

Marin, dün görüntülerin temmuzda Ruisrock müzik festivalinin ardından resmi başbakanlık konutunda verdiği partide arkadaşları tarafından çekildiğini teyit etti.

Finlandiya basını, fotoğrafın konukların kullandığı alt kattaki tuvaletlerde çekildiğini bildirdi.

Dans görüntüleri sızdırılan Finlandiya Başbakanı Marin'in uyuşturucu testi negatif çıktıDans görüntüleri sızdırılan Finlandiya Başbakanı Marin'in uyuşturucu testi negatif çıktı

Başbakan'ın sızdırılan görüntüleri

Marin'in milletvekili Ilmari Nurminen ve medya sunucusu Tinni Wikström dahil ünlü Fin simalarla eğlendiği videolar, sosyal medyada yayımlanmıştı.

Sızdırılan görüntülerde, Marin'in arkadaşlarıyla "çılgınca" dans etmesi ve şarkı söylemesi, arka planda insanların "kokain" diye bağırması dikkati çekmişti.

Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Fin milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter'dan Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı.

Sızdırılan görüntüler, sosyal medyada tartışmaya yol açarken Marin'i bazıları sorumsuzca davranmakla eleştirmiş, bazıları ise bunun 36 yaşındaki başbakanın popülerliğini artırdığını savunmuştu.

Marin, düzenlediği basın toplantısında, kendini "yasal koruma" için uyuşturucu testi yaptırdığını açıklamıştı. Arkadaşlarıyla alkol aldığını ancak uyuşturucu kullanmadığını belirten Marin, yasa dışı bir şey yapmadığını söylemişti.

Bu arada, Finlandiyalı kadınlar dans ederken ve parti yaparken çektikleri videolarını sosyal medya hesapları üzerinden "Sanna ile dayanışma" etiketiyle paylaşarak Marin'e destek olmuştu.

Tartışmaların odağı olan Başbakan Marin'in uyuşturucu testinin sonucunun negatif çıktığı bildirilmişti.

Öte yandan, Marin, temaslı olduğu bir çalışma arkadaşının Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından kısa süre sonra kendisini izole etmesi gerekirken, dışarıda bir gece geçirdiği için aralık ayında da eleştirilerin hedefi olmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Yorgun Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinin tuzu kuru dünyaya sömürü düzeni kurulmuş zulme devam mazlumun ekmeğini elinden alanlar kendi bahçelerinde balo yapıyorlar.
    Cevapla
  • Kobra 1 yıl önce Şikayet Et
    Git dansçı ol başkanlık neyine
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kokain diye bağırmıyorlar şarkı söylüyorlar , ilgi-bilgi
    Cevapla
  • Abcç 1 yıl önce Şikayet Et
    alsana cevap.ulan istifa yok mu?
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla birbirinize yakışıyorsunuz, AB eşittir sapıklar topluluğu. Acaba sokaklarınızdaki erkek erkeğe afişlerini görenler sizin hakkınızda başka be düşünür, pis sapıklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu
Portekizli siyasetçiden Türklere hakaret