Almanya Başbakanı Scholz: Putin'e Ukrayna konusunda söz verdim

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali başlamadan önce Ukrayna'nın önümüzdeki 30 yıl içinde NATO'ya katılmayacağına dair güvence verdiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: Putin'e Ukrayna konusunda söz verdim
Almanya Başbakanı Scholz: Putin'e Ukrayna konusunda söz verdim
GİRİŞ 24.08.2022 10:12 GÜNCELLEME 24.08.2022 11:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Scholz, Alman Die Welt gazetesine açıklamalarda bulundu.

Scholz, Putin ile müzakereler sırasında Ukrayna'nın NATO'ya girişinin önümüzdeki 30 yıl içinde olmayacağına ilişkin söz verdiğini aktardı.

"NATO HİÇBİR ZAMAN RUSYA İÇİN TEHDİT OLMADI"

Putin'in "saçma" fikirleri olduğunu söyleyen Scholz, "Putin, Rusya ve Ukrayna'nın ayrı devletler olmaması gerektiğini düşünüyor" dedi.

Scholz ayrıca, "NATO hiçbir zaman Rusya için bir tehdit olmadı" ifadelerini kullandı.

Scholz, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Ukrayna'nın 30 yıl içinde NATO'ya üye olmayacağına dair söz verdim" açıklamasında bulundu.

LAVROV: KABUL EDİLEMEZ TEHDİTLER

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 20 Ağustos'ta Kremlin'in Ukrayna'ya yönelik saldırılarının Rusya'nın güvenliğine yönelik "kabul edilemez" tehditler sebebiyle alındığı söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • kadkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazmı lazım? Sıkıştın mı? Yönetemiyon mu? Canım benim. Merkel annene git biraz ders al emiii
    Cevapla
  • Antalyaspor Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda Ukrayna'yı kandırdıklarının kanıtıdır.
    Cevapla
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO, Rusya'ya tedhit değilmiş. Scholz, Avrupalı cüce beyinli aptal politikacıların en önde gideni. Rusya, sınırlarında kendisine terör ihraç edecek, hırpalayacak, enerjisini terörle tüketecek bir ülke ister mi? Türkiye'den herhalde bayağı bir ders çıkarmıştır Putin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat