Libya'da çatışma çıktı: Trablus ve Hafter'e bağlı gruplar birbirine girdi

Libya'da BM tarafından tanınan Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Halife Hafter'e bağlı Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında çatışma çıktı.

GİRİŞ 27.08.2022 14:01 GÜNCELLEME 27.08.2022 17:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Komutan Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında çatışma çıktı.

Libya'daki siyasi kriz sürüyor. Başkent Trablus'ta Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında gece saatlerinden çatışma çıktı. Başkent sokaklarındaki yoğun silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar duyuldu. El-Khoms ve Zliten şehirlerini birbirine bağlayan sahil yolunun, Başağa'ya bağlı güçlerin Misrata'dan Trablus'a hareket edebileceği endişesiyle kapatıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU

Libya'da 24 Aralık'ta devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapılmasına karar verilmiş, ancak adaylık krizi nedeniyle seçimler iptal edilmişti. Ülkenin doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi, Şubat ayında Ulusal Birlik Hükümeti’nin görev süresinin dolduğunu belirterek eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı başbakan olarak seçmişti. BM tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Cenevre Anlaşması'na aykırı hareket edildiğini, görevi seçilmiş bir hükümete devredeceğini belirterek istifa etmeyi reddetmişti. Her iki taraf da farklı milisler tarafından destekleniyor.

Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden bu yana ülke yönetimi, doğu ve batı olarak ikiye bölünerek kaosa sürüklendi.

KAYNAK: İHA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 7
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hafter degil kendi aralarinda gruop catisiyorlar ben su an oradayım durum vahim
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavurları Uzayda birbirleriyle yarışıyorlar, Şunlara bakın, hala çıkar ve koltuk kavgasındalar. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye zamanında hata yaptı hafteri tamamen bitirene kadar operasyonu devam ettirecekti şimdi hafter güç topladı saldırıyor bir işe girilir ise sonuna kadar gidilir yoksa daha büyük belaya yol açar
    Cevapla
  • M..T 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Libyanın petrolüne çökmek için her zaman yaptığı alçaklığı Libyada da yapıyor.
    Cevapla
  • Bal 1 yıl önce Şikayet Et
    Suç libyalilarin kadarı halkına ne yapmadıki kalktılar liderini şehid Etiler bugün de azabını çekecekler pişman olmuşlar iş işten geçmiş
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Müsümanı müslümana kırdırıyorlar yazık
    Cevapla
  • uii 1 yıl önce Şikayet Et
    her zaman yaptıkları gibi + iran bunlar ilam düşmanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar