Yeni iddia! iPhone 14 aynı zamanda uydu telefonu olacak

Apple'ın 7 Eylül'de düzenleyeceği 'Gelecek Zaman' etkinliği öncesinde bir rapor, iPhone 14'ün uydu bağlantısını destekleyebileceğini iddia ediyor.

Yeni iddia! iPhone 14 aynı zamanda uydu telefonu olacak
Yeni iddia! iPhone 14 aynı zamanda uydu telefonu olacak
GİRİŞ 29.08.2022 10:15 GÜNCELLEME 29.08.2022 11:06

Apple, 7 Eylül'deki 'Far Out (Türkiye'de gönderilen davetiyelerde 'Gelecek Zaman' ifadesi kullanıldı)' etkinliğinde iPhone 14 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Etkinlik öncesinde, yeni nesil iPhone hakkında bir dizi söylenti bulunuyor. Lansmana 1 hafta kalmışken iPhone 14 hakkındaki en son söylenti, şirketin iPhone'a uydu bağlantısı getirdiği oldu.

Bloomberg'in Apple uzmanı Mark Gurman'ın bir raporuna göre Apple, iPhone 14 serisine uydu bağlantısı getirebilir. Gurman, bu yılki iPhone etkinliğinin temasının uydu bağlantısı özelliğiyle ilgili ipuçları sunduğunu iddia ediyor. 

Far Out'un normalde Türkçe karşılığı 'Uzaklarda' olmasına rağmen Apple Türkiye'de etkinliğin adını 'Gelecek Zaman' olarak adlandırdı. Gurman, etkinliğin İngilizce adına atıfta bulunarak 'Uzaklarda' sloganının iPhone'un uydu bağlantısı desteği sunduğunu iddia ediyor.

Uydu telefonları Dünya'nın yörüngesindeki iletişim uydularını kullanarak iletişim kurulmasına yardımcı oluyor. iPhone 14'ün bu özelliği teorik olarak, hücresel bağlantının kullanılamadığı alanlarda bile kesintisiz iletişim kurulmasına yardımcı olabilir.

Apple, uydu bağlantısına yatırım yapmayı düşünen tek şirket değil. Geçtiğimiz günlerde SpaceX ve T-Mobile iş birliğini açıklayarak Starlink V2'yi duyurmuştu. Starlin V2 ile telefonlar doğrudan uydu internetine bağlanabilecek. Böylece baz istasyonunun yetersiz olduğu bölgelerde iletişim daha da kolaylaşacak.

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi