Suriye muhalefetinden, İran basınının Türkiye iddialarına yalanlama

Suriye muhalefeti, İran basınında yer alan "Türkiye, Suriye muhalefetinden topraklarından ayrılmalarını ve başka bir alternatif bulmalarını istedi" haberini yalanladı.

Suriye muhalefetinden, İran basınının Türkiye iddialarına yalanlama
Suriye muhalefetinden, İran basınının Türkiye iddialarına yalanlama
GİRİŞ 30.08.2022 14:50 GÜNCELLEME 30.08.2022 17:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, İran haber ajansı Tasnim tarafından pazar akşamı yayımlanan haberin doğru olmadığını ve Türkiye'nin bu yönde herhangi bir talepte bulmadığını vurguladı. SMDK Genel Başkan Yardımcısı Badr Jamous da İran basınında çıkan haberleri reddetti. Haberin tamamen yalan olduğunu vurgulayan Jamous, Türkiye ile mükemmelden de öte ilişkileri olduğunu kaydetti. SMDK üyesi Abdullah Serhan Kedo da Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) yaptığı açıklamada, İran haber ajansının, Türkiye'nin SMDK üyelerinin topraklarını terk etmesini talep ettiğine ilişkin haberini yalanladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz çarşamba günü SMDK, Müzakere Komitesi ve Suriye Geçici Hükümeti'ni temsil eden üst düzey bir heyeti kabul ettiğini bildirdi. Kedo görüşmede Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararına bağlılığına ve muhalefetin Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunmasına yaptığı katkılara olan desteğin ve takdirin dile getirildiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye Muhalefet lideri ile görüştüBakan Çavuşoğlu, Suriye Muhalefet lideri ile görüştü

TASNİM'İN İDDİASI NEYDİ?

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) yakınlığıyla bilinen Tasnim Haber Ajansı, pazar akşamı isimsiz kaynaklardan alıntı yaptığı haberinde, SMDK Başkanı Salim el-Muslat ile bir Türk yetkili arasında gerçekleşen görüşme sırasında, Türk yetkilinin Muslat'a Ankara'nın Şam ile ilişkileri yeniden kurmaya kararlı olduğunu söylediğini ancak Suriye muhalefetinin buna itiraz ettiğini öne sürdü. Tasnim, Suriye muhalefetinin "Türkiye topraklarındaki tüm siyasi ve medya faaliyetlerini durdurduğunu ve alternatif bir ülke arayışında olduğunu" iddia etti. Tasnim'in haberine göre isimsiz kaynaklar, söz konusu görüşme sırasında Suriye muhalefetinin Ankara'nın Türkiye topraklarından ayrılmaları talebini kabul ettiğini söylediler. Muslat, Suudi Arabistan'a göç etmeyi önerdi ancak geçici hükümetini başkanı olan Abdurrahman Mustafa, orada da faaliyetlerinin sınırlı olacağı gerekçesiyle Ürdün'ü önerdi.

Türkiye'den vize sıkıntısı çıkaran ülkelere uyarı: Gerekli adımlar atılacakÇavuşoğlu: Böyle bir şey yok! Esad oraya davetli bile değil

İKİ HAFTADA İKİ YALAN HABER

Çavuşoğlu daha önce yine Tasnim'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye rejimi lideri Beşşar Esad arasında; önümüzdeki eylül ayında Semerkant'ta yapılması planlanan Şanghay İş Birliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'nin oturum aralarında, Rusya'nın arabuluculuğunda görüşebileceklerine dair haberini yalanlamış, Rusya'nın Esad'ı zirveye davet etmediğini vurgulamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi yalancı iftiraci zerduşt iran işiniz gücünüz müslümanlarla kapışmak allah sizi kahr etsin mikrop şialar
    Cevapla
  • M. Ç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Acem palavraları meşhurdur Yersen
    Cevapla
  • Ali.02. 1 yıl önce Şikayet Et
    iranin hayati yalan .yalan haber yapip suriye muhalefetinin miydesini bulandirmaya çalisiyorlar .ıran yemezler.
    Cevapla
  • Sabir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iranin oldu bitti gecmisi geleceyi yalan dolu. Dünya gözünde irtatini kaybetmis bir ülkedir iran
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    İran, her daim FİTNE OLMAYA devam ediyor... Abd İran birlikteliğiyle, Suriye yi, Irak ı, Lübnanı ETNİK KÖKENLERİ ile İran üzerinden baskı altında tutar iken, Türkiye, Suud ve İsrail in üzerinde korku oluşturma çabasını taşıyor. YANİ İran herkes için ÇIBAN..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi