Bakan Çavuşoğlu, Suriye Muhalefet lideri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'yla bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye Muhalefet lideri ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, Suriye Muhalefet lideri ile görüştü
GİRİŞ 24.08.2022 15:17 GÜNCELLEME 24.08.2022 15:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Suriyeli muhalif liderler Muslat, Camus ve Mustafa ile görüştüğünü belirterek "Muhalefetin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı çerçevesinde, siyasi sürece katkısını takdir ediyor ve destekliyoruz." ifadesini kullandı.

BMGK'NİN 2254 SAYILI KARARI 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Aralık 2015'te oy birliğiyle onayladığı 2254 sayılı karar, Suriye genelinde acil bir ateşkesin sağlanması ve buna paralel olarak siyasi müzakerelerin başlaması; iki yıl içerisinde bir "birlik hükümeti" kurulması ve ardından seçimlerin gerçekleştirilmesine çağrı yapıyor.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapıyorsanız yapın,muhalefetin sesine kulak asmayın,yanlışın neresinden dönülürse kardır,bir an önce Suriye ile diplomatik ilişkiler başlatılsın,tarafları bir araya getirip, vatandaşlık alanlar dahil hepsi memleketine gönderilsin.Akabinde Afganlılar,İranlılar, Iraklılar.Ülkemiz biraz nefes alsın yahu. Bakın o zaman Ak Parti nasıl tekrar iktidar oluyor. Mülteciler yüzünden oyların yarısı gitti. Derhal bunlar yapılsın ki, yine yeniden Reis ile yola devam. 2011 yılından beri Mülteci akını nedeniyle ülkemizin başına gelmeyen kalmadı. Gıda krizi, enflasyon, döviz krizi, işsizlik, hastanelerin durumu, ekonromik sıkıntılar.Bütçenin yarısını bunlara harcadık.Milletimizde rahat etsin biraz.
    Cevapla
  • HakkıDayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ortadoğuda ki batının köpekliğini yapan tüm ülke yönetimlerini böyle tek tek dizayn etmeli; Libyada olduğu gibi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası