Android 14'te uydu bağlantısı ile telefonların çekmediği yer kalmayacak

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek Android 14'te “uydu bağlantı” desteği sunulacak. Açıklama Google'ın önemli bir isminden geldi.

Android 14'te uydu bağlantısı ile telefonların çekmediği yer kalmayacak
Android 14'te uydu bağlantısı ile telefonların çekmediği yer kalmayacak
GİRİŞ 02.09.2022 09:54 GÜNCELLEME 02.09.2022 09:59

Uydu teknolojisinin gelişmesiyle birlikte üreticiler akıllı telefonlar için “uydu bağlantı” sunmaya daha fazla önem vermeye başladı. Uydu bağlantısı sayesinde telefonlar ile hücresel bağlantının çekmediği yerlerde bile iletişim kurmak mümkün olacak.

Yeni iddia! iPhone 14 aynı zamanda uydu telefonu olacakYeni iddia! iPhone 14 aynı zamanda uydu telefonu olacak

Google'da Android, Chrome, Chrome OS, Play ve Fotoğraflar uygulamalarının Kıdemli Başkan Yardımcısı olan Hiroshi Lockheimer, Twitter’dan yaptığı açıklamada uydu bağlantı desteğinin bir sonraki Android sürümünde aktif edileceğini duyurdu.

Andorid 14'te uydu bağlantı desteğinin sunulması ile telefonların çekmediği yerlerde alçak Dünya yörüngesinde bulunan uydular ile iletişim kurulabilecek. Android 14 ile şimdilik kısa yalnızca Globalstar firmasının uyduları için destek sunulacak.

Öte yandan uzaydan interneti SpaceX ve T-Mobile da önümüzdeki aylarda akıllı telefonlara getirecek. 

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

Android 14 2023 yılının Nisan ayında ilk kez görücüye çıkacak. Önümüzdeki yılın son çeyreğinde ise üreticiler telefonlara Android 14 güncellemesini sunmaya başlayacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam