Belarus'tan Polonya sınırında savaş provası: Asker yığdılar

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Moskova safında yer alan Belarus; NATO'nun Polonya, Litvanya ve Letonya'da askeri hareketliliğini artırmasına karşılık olarak, Polonya sınırına yakın Brest kentinde askeri tatbikata başladı.

Belarus'tan Polonya sınırında savaş provası: Asker yığdılar
Belarus'tan Polonya sınırında savaş provası: Asker yığdılar
GİRİŞ 08.09.2022 12:59 GÜNCELLEME 08.09.2022 14:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın gözünü kulağını çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşı savaşı devam ediyor. NATO'nun, başta Polonya olmak üzere Litvanya ve Letonya'da askeri hareketliliğini artırması Belarus'u harekete geçirdi.

BELARUS TATBİKATA BAŞLADI

Minsk yönetimi, Polonya sınırına 6 mil uzaklıktaki Brest kentinde, askeri tatbikat düzenlemeye başladı. 14 Eylül'e kadar sürmesi planlanan tatbikat kapsamında, "düşman tarafından geçici olarak ele geçirilen toprakların kurtarılması" senaryosu uygulanacak. Tatbikata 7 bin 500 askeri personel, 260 zırhlı araç ve yaklaşık 30 uçak ile helikopter katılacak.

LUKAŞENKO'DAN GÖZDAĞI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; NATO ülkelerine açık açık gözdağı vermiş, Polonya'nın sınırda yaptığı askeri yığınağa tepki göstermişti:

"Batı, gerilimi tırmandırmayı seçerse hiçbir helikopter ya da uçağın onları kurtaramayacağını anlamalı."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Belarus Ukrayna'ya savaş ilan ederse yeni bir cephe açılır buda Ukrayna'nın işini zora sokar..belarus Polonya ve Baltık ulkerine savas ilan edemez çünkü NATO devreye girer... Avrupa'da kimse komşu ve güçlü Rusya istemiyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam vampirdir
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    bu akılsız putin gazıyla polonyaya saldırsa şaşırmam
    Cevapla
  • selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı ateş (savaş) kendilerinden uzak olsun diye çaba sarf ederken ama bu ateş kendilerini de yakında yakacak inşallah unutmasınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi